HÍREK

Bobál: "A legfontosabb, hogy a lábam jól reagált" (lapszemle, videó)

2024-09-25

Bobál: "A legfontosabb, hogy a lábam jól reagált" (lapszemle, videó)

A Nemzeti Sport kérdezte a sérülés után visszatért védőt.

AKI LÁTTA, NEM FELEJTI: teljesen ártalmatlan szituációban esett a földre fájdalmas tekintettel Bobál Dávid, az MTK Budapest belső védője, azonnal érzékelhető volt, nagy a baj. A pestiek 29 éves játékosa a 2023. október 22-i, Puskás Akadémia elleni (0–5) bajnoki első félidejében sérült meg, s mint kiderült, elszakadt a jobb Achilles-ina. A játékos mérföldkőhöz ért múlt hét vasárnap, vagyis napra pontosan tizenegy hónappal sérülése után tétmérkőzésen lépett pályára, igaz, egyelőre az NB III Délnyugati csoportjában, az MTK Budapest II–Iváncsa (2–1) bajnokin.
„Újra eluralkodhatott rajtam a meccshangulat, végre elérkezett az éles bevetés ideje – mondta lapunknak Bobál Dávid, a kék-fehérek hátvédje. – Visszatértek a mérkőzés előtti érzések: koncentrálni kellett és égtem a bizonyítási vágytól. A rendkívül hosszú kihagyás ellenére nem volt bennem csöppnyi félelem sem, hiszen minden lépést megtettem a felépülésem érdekében, az orvosok szabad jelzést adtak, így reménykedtem abban, hogy minden rendben lesz. Szerencsére így is történt, az Iváncsa ellen – a megbeszéltek szerint – az első félidőben játszottam. Úgy terveztük, hogy ha bírom, akkor még dönthetek úgy, játszom tizenöt percet, de mindenki hozzátette, nem kell hősködni, semmi értelme. Így bár fizikálisan jó állapotban éreztem magam, inkább lecseréltek a szünetben. Örülök, hogy nyertünk, próbáltam segíteni a fiatalokat. A legfontosabb, hogy a lábam jól reagált a majd' egyéves kihagyás után, de a játék sebességét, a passzok gyorsaságát, a meccs iramát még fel kell vegyem, ehhez még kell egy kis idő, de ez természetes folyamat. Június közepe, vagyis több mint három hónapja végzem labdás gyakorlatokat, jó úton járok, minél több meccset játszom, annál jobb leszek! Két hét múlva válogatott szünet következik, remek lenne, ha a felkészülési mérkőzésen már végig a pályán lehetnék az MTK első csapatában. A tervek szerint már a hét végi, Debrecen elleni idegenbeli bajnokin is a keretben lehetek – a lehetőséget előbb-utóbb megkapom, az pedig csak rajtam múlik, hogy élek-e vele vagy sem.”

Bobál Dávid elmondta, hogy az előző tizenegy hónapban akadtak rosszabb napjai, mélypontjai, de próbált mindig pozitív maradni.
„Azért adódtak kisebb problémák a felépülésem során: a térdem is fájt, de ez a túlterhelés miatt normális. A derekammal is bajlódtam, beteg is voltam, szóval nehéz utat jártam be, de mindig csak egy cél lebegett a szemem előtt: úgy dolgozzam, hogy legyek teljesen egészséges, épüljek fel tökéletesen. Ami a lelki részét illeti: ennyi idő alatt előfordul, hogy az embernek nincs kedve újra elvégezni ugyanazt a monoton munkát, de ezen túl lehet lendülni. Csodás érzés volt ismét játszani, és nagyon várom, hogy az NB I-ben is futballozhassak: készen állok!”


Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-19 17:30 DVTK STADION

DVTK

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman