HÍREK

Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket: Amit az FC Viktoria Kölnről tudni kell

2020-01-12

Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket: Amit az FC Viktoria Kölnről tudni kell

Második törökországi edzőmérkőzésünkön vasárnap, magyar idő szerint 14 órától a német FC Viktoria Köln ellen lépünk pályára.

A klubot Köln egyik legelső egyesületeként alapították meg 1904-ben FC Germania Kalk néven. Észak-Rajna-Vesztfália tartomány legnagyobb városának akkori első számú csapata (napjainkban a Bundesligában szereplő 1. FC Köln csak 1948-ban alakult) több névváltoztatás után 1926-ban érte el legnagyobb sikerét, amikor VfR Köln 04-ként megnyerte a nyugatnémet bajnokságot.

A német futball 1933-as megreformálása, majd a második világháború sem segítette a klub fejlődését, mely így hosszú évtizedekig csak alacsonyabb osztályokban szerepelt. Ennek ellenére egy ízben a városvezetés felkérése elindult a Vásárvárosok Kupájában, de az FTC ellen összesítésben 7-5-re alulmaradt.

Rengeteg kooperáció és az ezzel járó névváltoztatás után az FC Viktoria Köln nevet 2010 nyarán vették fel. Ekkor egyesültek ugyanis az SCB Viktoria Kölnnel, melynek megkapták az utánpótlását. 2011. februárjában az FC Junkersdorf is a „kezükbe került”, így a legalsó osztály helyett az ötödik vonalban indulhattak el.

A piros-fehér színösszeállítású együttes 2012-ben megnyerte a bajnokságot és feljutott a negyedosztályba (Regionalliga). A pontvadászat nyugati csoportjában hét szezont húztak le, majd 2019-ben bajnokként feljutottak a harmadosztályba.

Tavaly nyáron az újonnan kinevezett Pavel Dotchev irányításával húsz fordulót követően 16. helyen állnak a húsz gárdát felvonultató mezőnyben. Az ősszel 33 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, ezzel szemben kaptak 42 gólt, amely a sereghajtó Carl Zeiss Jena után a második legrosszabb mutató.

Az 54 esztendős bolgár szakember együttesének január 25-én folytatódik a bajnokság, amikor kiesési rangadót játszanak a tabellán közvetlenül mögöttük álló Chemnitzer FC ellen. Törökországban kedd óta edzőtáboroznak, pénteken jó ismerősünkkel, a Budaörssel játszottak edzőmeccset és arattak 6-1-es győzelmet.

A téli átigazolási időszakban már három új futballista csatlakozott a németekhez, igazoltak Belgiumból és az Egyesült Államokból is.

A keret legnagyobb sikereket elérő játékosa a hatszoros svájci és háromszoros koszovói válogatott Albert Bunjaku. A 36 éves csatár a Nürnberg színeiben 13 gólt szerzett a Bundesligában, de több mint száz élvonalbeli mérkőzése van a svájci élvonalban is. Ősszel magasan ő volt csapata legeredményesebb játékosa, húsz forduló alatt 13 gólt jegyzett.

Csapatunk eddig egyszer sem találkozott az FC Viktoria Kölnnel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman