HÍREK

BEMUTATJUK VASÁRNAPI ELLENFELÜNKET: AMIT A BUDAÖRSI SC-RŐL TUDNI KELL

2019-12-13

BEMUTATJUK VASÁRNAPI ELLENFELÜNKET: AMIT A BUDAÖRSI SC-RŐL TUDNI KELL

Az idei utolsó tétmérkőzésen, a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában a Budaörs vendégei leszünk vasárnap 13 órától. A találkozóra a tatabányai Grosics Gyula Stadionban kerül sor.

A jelen:

A Budaörsi SC három évi NB III-as szereplés után 2015-ben került fel újra a második vonalba. Legutóbb az 5. helyen végeztek, előtte pedig a 4. helyet szerezték meg.

A Merkantil Bank Liga idei pontvadászatában 19 mérkőzés után a 12. helyen állnak 24 ponttal - 7 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség a mérlegük. A gólkülönbségük mínusz 3, a találkozókon 27 gólt lőttek és 30-at kaptak.

A bajnoki tabellát 43 ponttal vezető gárdánk 19 egységgel előzi meg a budaörsieket, akik legutóbbi két meccsüket (Vasas, Nyíregyháza) úgy veszítették el, hogy hét gólt kaptak, és egyet sem rúgtak. Igaz, előtte volt egy négy mérkőzéses győzelmi sorozatuk (Ajka, Tiszakécske, Kazincbarcika, Csákvár).

Az idei pontvadászatban egyszer már találkoztunk aktuális ellenfelünkkel, akkor a második fordulóban hazai pályán 1-1-re végeztünk a vendégekkel. Akkor Molnár Tibor első félidő legvégén szerzett góljára a szünetben becserélt Babinszky Bence tudott válaszolni az 54. percben.

Az együttesben futballoznak olyanok, akik rendelkeznek NB I-es múlttal, így Mocsi Attila, Zsidai László, Szabó Bálint, Menyhárt Attila, Molnár Tibor, Stieber András, Medgyes Sinan. Csapatunkban nevelkedett a kapus Varasdi Dániel és Ódé Norbert, s ugyancsak tőlünk igazolt a budaörsiekhez a második vonal egyik legtapasztaltabb játékosa, Kulcsár Tamás, aki több mint kétszáz mérkőzést játszott az NB I-ben, kétszeres bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes.

A budaörsiek vezetőedzője a korábbi ötvenszeres válogatott, játékosként francia és belga gárdáknál is megfordult 58 éves Bognár György - a nálunk futballozó Bognár István édesapja - aki 1979 és 1988 között együttesünkben 141 mérkőzést játszott, és 16 gólt szerzett. Edzőként is irányította csapatunkat, de ült a BVSC, a Sopron, a REAC, a Bp. Honvéd, a III. Kerületi TVE, a Baja, a Csákvár és a Puskás Akadémia kispadján is.

A Budaörsi SC-vel csak az NB II-ben mérkőztünk:

2011. augusztus 20.

MTK Budapest-Budaörsi SC 1-0

2012. május 9.

Budaörsi SC-MTK Budapest 0-3

2017. szeptember 2.

Budaörsi SC-MTK Budapest 0-2

2018. március 25.

MTK Budapest-Budaörsi SC 3-2 (3-0)

Merkantil Bank Liga, NB II, 2017-2018, 26. forduló - Új Hidegkuti Nándor Stadion - játékvezető: Böcskei Balázs - 1.453 néző

MTK Budapest: Fadgyas Tamás - Jakab Dávid, Talabér Attila, Gengeliczki Gergő, Nagy Barnabás (Szabó Dominik) - Vass Patrik, Kanta József, Vass Ádám, Korozmán Kevin - Torghelle Sándor (Kulcsár Tamás) (Deutsch Bence), Lencse László. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerzők: Gengeliczki Gergő, Korozmán Kevin, Kulcsár Tamás.

2019. augusztus 7.

MTK Budapest-Budaörsi SC 1-1 (0-1)

Merkantil Bank Liga, NB II, 2019-2020, 2. forduló - Új Hidegkuti Nándor Stadion - játékvezető: Iványi Zoltán - 1.653 néző

MTK Budapest: Bese Balázs - Katona Máté, Varju Benedek, Nagy Zsombor, Szerencsi Miklós - Kata Mihály, Mezei Szabolcs, Bognár István - Palincsár Martin (Babinszky Bence), Lencse László (Schön Szabolcs), Vass Patrik (Simon András). Vezetőedző: Michael Boris.
Gólszerző: Babinszky Bence.

A mérleg:

NB II:

5       4      1      0      10 - 3       13      (87 %)

A Budaörsi SC labdarúgásának múltja:

A budaörsi foci kezdete a múlt század húszas éveire nyúlik vissza. A zöld-fehér klubot, a Budaörsi Sport Egyletet 1924-ben alapították, s a kezdeményezés Rogics Béla nevéhez fűződik, aki aztán futballozott is a csapatban.

Évek múlva így emlékezett vissza a kezdetekre: „A budaörsi sport 1924 nyarán kezdődött. A sportegyesület megalapítói: Treier János bácsi, első elnök, Feldhoffer (Pretória) Antal alelnök, Flach János jegyző és még Frank Benedek, Herzog (Pojzl) György, Ruckmich Mátyás, Weigand István, Troll János, Frank Márton, Koller Károly és jómagam. Anyagit nem kímélve, önzetlenül dolgoztak a sportért. Az egyesület neve B.S.E. lett. Az úrbéresektől sporttelepet béreltek 50 évre, évi 1 (egy) forintért. Ez névleges bérbeadás volt. A B.S.E.-nek két évig nem volt alapszabálya. Flach Jani lemásolta az egyik budafoki sportegyesület alapszabályát és így nekünk is engedélyezték 1925-ben...".

1924-1925-ben a Közép-magyarországi Kerület II. osztályának Pest-környéki alosztályában játszottak először bajnoki mérkőzést a budaörsiek. A klub neve 1938-ban MOVE Budaörsi SE lett, s 1945-ben újra BSE. 1948-ban egyesültek a Budaörsi MADISZ-szal, s a nevük ekkortól Budaörsi MTE.

Évtizedekig a Pest megyei bajnokság különböző osztályaiban játszottak. Legnagyobb sikerüket 1964-ben érték el, amikor a Népstadionban a Szabad Föld Kupa döntőjében 2-1-re legyőzték a Pilis SC-t.

2002-2003-ban megnyerték a Pest megyei bajnokság I. osztályának küzdelmeit, s felkerültek az NB III-ba.

2006-ban itt bajnoki címet szereztek, s a magyar futball második vonalában folytathatták. Hat évi NB II-es szereplés után kiestek, s három esztendőt töltöttek el a harmadik osztályban. 2015-től újra az NB II-ben játszanak a budaörsi zöld-fehérek, a mostani az ötödik idényük. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman