HÍREK

Ankétot tartottunk - összefoglaló

2019-07-25

Ankétot tartottunk - összefoglaló

Hagyományos szurkolói ankétot tartottunk az MTK Baráti Kör szervezésében az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az ankét első perceiben a tavalyi idény jelentette a témát, de aztán a jelenlévők is úgy ítélték meg, a múltat érdemes lezárni, és már csak a jövőre koncentrálni. 

Ezt követően jelenlévő fiatal játékosaink - Mezei Szabolcs, Kata Mihály és Zuigeber Ákos - mutatkoztak be a drukkereknek, beszéltek elvárásaikról. A tavaly az NB II-ben szereplő Mezei elmondta, jól ismeri a mezőnyt, így látja, hogy idén nehezebb lesz feljutni, mint tavaly, hiszen öt-hat csapat is ezt célozta meg. Kanta József csapatkapitányként hosszabban is magához ragadta a szót. Ő a szurkolók támogatását kérte, mert szerinte ez a brigád megérdemli a türelmet. Biztos abban, hogy sok szép pillanatot fognak okozni a fiatalok, és a drukkerekkel együtt képes lehet a csapat a feljutásra. Hozzátette, hogy tervei szerint a remélt feljutás után még egy évet szeretné segíteni a csapatot, de ha szezon közben azt érzi, hogy már hátráltatja a többieket, akkor biztosan átgondolná ezt. 

Ahogy az minden ankétnak a sajátja, a vezetőedző most is kapott konkrét tanácsokat arra vonatkozóan is, kit hol kellene játszatni a csapatban és az egyes posztokra kik lennének a megfelelő jelöltek az általa preferáltak helyett.
- Ismerem a játékosokat, plusz a stábomban is remek szakemberek vannak, ha olyan hibát követnék el, hogy mondjuk a belső középpályást állítom a kapuba, biztosan szólnának nekem - válaszolt viccesen Michael Boris, aki utána komolyra váltott. - Fel vagyunk készülve minden eshetőségre, és a keretben megvannak azok a lehetőségek, amivel tudunk változtatni kényszerhelyzetben, például sérülések esetén. Az edzőmeccsek is azt szolgálták, hogy mindig legyen több variációnk minden játékhelyzetre és az egyes posztokra. Ami a kapushelyzetet illeti: Bese az első meccsen eltiltott lesz, a jó hír viszont, hogy Somodi felépülése jól halad, így lehetőséget kap az Újpest ellen. Felmerült kritikaként, hogy a baloldalon gondjaink lehetnek. Szerintem 3-4 jó futballistánk is van oda. Deutsch és Szerencsi sajnos sérültek, őket várjuk vissza, de Nagy Zsombor remekül megállta a helyét ezen a poszton is. Ami a csapat eddigi teljesítményét illeti: a játékosok általában nem voltak frissek, mert nem az eredmény volt a fontos, de az Újpest elleni főpróbán már megpróbálunk frissek lenni. A fiatalok remekül dolgoznak, gólokat rúgtak az eddigi meccseken, reményteljes szezon előtt állunk.

Polyák Balázs sportigazgató kiemelte, hogy a 26-os keretből 21 játékos a klubnál nevelkedett, ez egyedülálló itthon. E szép mutató mellé eredményt is szeretnénk párosítani, erre lehet is esélyünk. Kérdésre elmondta, hogy a klub anyagi helyzete stabil, a tulajdonosi hozzájárulás alapján biztosan kijelenthető, hogy nem fordulhatnak elő elmaradások, ki nem fizetett játékosok. 

Akadt kérdés, amely Gera Dániel és Pintér Ádám sorsát firtatta.
- A Gera Dániel eladásáról szóló pletykák minden alapot nélkülöztek, rá komolyan számítunk, egyszerűen a sérülése miatt nem bevethető egyelőre. Pintér Ádám itt van, a csapattal edz, és minden esély megvan arra, hogy ha itthon marad, akkor más magyar csapatban nem lép pályára, csak az MTK-ban - mondta Polyák Balázs.

Boris arról is beszélt, milyen változtatásokat szeretne látni a csapat játékában.
- Úgy jöttem ide, hogy az MTK szereti, ha nála van a labda. Én is szeretem ezt, de én mégis picit mást szeretnék játszatni. Én azt mondtam, hogy új stílust akarok, és éreztem, hogy ez a játékosoknak is új volt. Az elmúlt öt és fél hétben azt próbáltam megértetni velük, pontosan mit is kell csinálniuk a pályán. Az elmúlt hetekben a labdára való vadászat, a labdaszerzés volt a fő súlypont az edzéseken, nem a befejezésekre koncentráltunk. Az utóbbi időszakban viszont már erre helyeztük a hangsúlyt, a Hapoel ellen egy félidő alatt három helyzetből hármat lőttünk, tehát vannak már előjelek. Sok helyzetet szeretnék én is látni a csapattól, de a lényeg, hogy hatékonyak is legyünk, hátul pedig mindig nagyon jól zárjunk, de ehhez a támadók védekező munkája is szükséges. Nagyon sokat videózunk a játékosokkal, minden elkövetett hibára megpróbálok nekik válaszokat, megoldásokat kínálni, és én érzem is, hogy egyes gyakorlatokban már sokkal jobbal teljesítenek. Higgyék el, hogy ennek a csapatnak én vagyok a legnagyobb kritikusa, de igyekszem nem csak kritizálni, hanem javítani is a dolgokon.

Elhangzott, hogy az Újpest elleni szombati edzőmeccs a korábban közölteknek megfelelően zárt kapus lesz.

Az MTK Ultras jelenlévő képviselője elmondta, hogy szeretné, ha a játékosok a meccsek után kimennének a drukkereknek megköszönni a szurkolást, erre a vezetőedző ígéretet tett.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman