HÍREK

A nagy küzdő

2016-02-23

A nagy küzdő

Poór Patrik megalkuvást nem tűrő játékát minden MTK szurkoló örömmel nézi hétről-hétre. A tavaszi nyitányon azonban a szakma is felfigyelt kiemelkedő teljesítményére, hiszen a csakfoci.hu és az nb1.hu oldal is betette a 21. forduló „álomcsapatába”. Poór Patrikkal beszélgettünk - többek között - remek egyéni teljesítményéről, és az MTK Budapest újpesti vendégszerepléséről.

– Bekerültél a forduló válogatottjába, több labdarúgással foglalkozó szakportálnál is. Te is úgy érezted, hogy jól ment a játék az Újpest ellen?

– Az első félidőben nem pörögtünk igazán jól, nem ment a játék, sem nekem, sem a csapatnak, sok helyzetet alakítottak ki a lila-fehérek ebben az időszakban. A második játékrész, már rendben volt, igazán nagy ziccerig nem jutott az Újpest egyszer sem. Jó eredmény ez a döntetlen, a jó formában lévő ellenféllel szemben és ugyan nem nyertünk, de biztos vagyok benne, hogy Ciki bácsi sem akart vereséggel debütálni az NB I-ben, vezetőedzőként.

– Más az új edzővel a csapat? Miben változott a játékotok?

– Próbáljuk visszahozni a régi, jól bevált stílusjegyeket, melyek erősségei voltak korábban a csapatnak, Garami József edzősködése idején. Persze emellett megjelennek az új szakvezető egyéni elképzelései is, de néhány hét azért biztosan kell még, hogy a pályán is látványosan visszaköszönjenek az elgondolásai. Mi beálltunk mögé a sorba, tehát bízom a sikeres folytatásban, az MTK látványos, rövidpasszos játékának érvényesülésében.

– A következő fordulóban a Békéscsaba következik. Mit vársz a csapattól?

– Az újpesti pontszerzés akkor lesz igazán értékes, ha sikerül legyőznünk a Békéscsabát. Három meccset játszottunk idáig velük a bajnokságban és a Magyar Kupában, melyek közül egyiket sem sikerült megnyernünk, így van miért törlesztenünk. A Videoton ellen ikszeltek és a Ferencváros is megszenvedett ellenünk, tehát mi sem gálamérkőzésre készülünk. A pálya talaja reméljük jó lesz, ami segítheti a támadó csapatot, jelesül minket. Mindent el fogunk követni a győzelemért!

–Néhány napja Kanta József nem titkolt célotokként jelölte meg a dobogót. Osztod a csapat kapitányának véleményét, hogy meglehet az első három hely valamelyike az idény végén?

– Egyértelműen ez a célunk. Jó a csapatunk, de szükségünk lesz a – sűrű mezőnyben – némi szerencsére is, és alapvető, hogy a sérüléseknek el kell kerülniük minket. Akaratban nem lesz hiány, küzdeni fogunk a végsőkig a dobogóért.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman