HÍREK

A mezőnyfölény és több helyzet egy pontot ért Miskolcon

2020-08-28

A mezőnyfölény és több helyzet egy pontot ért Miskolcon

A második félidőben Schön találatával egyenlítettünk, így 1-1-es végeredménnyel zárult miskolci mérkőzésünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVTK–MTK Budapest 1-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 4353 néző

Vezette: Berke Balázs (Aradi, Szalai, Horváth, Takács, Szilágyi)

Gólszerző: Molnár (29.), illetve Schön (55.)

Sárga lap: Iszlai (58.), illetve Herrera (25.), Schön (68.), Bíró (86.)

DVTK: Antal – Sesztakov, Polgár, Hegedűs, Memolla (Vági, 36.) – Márkvárt (Szűcs, 39.), Iszlai – Hasani, Grozav, Molnár (Rui Pedro, 68.) – Drazic

Vezetőedző: Feczkó Tamás

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs (Palincsár, 65.), Baki, Nagy, Herrera (Bíró, 72.) – Katona, Cseke, Mezei – Gera (Prosser, 82.), Myke, Schön

Vezetőedző: Michael Boris

A bajnokság 3. fordulójában labdarúgócsapatunk a DVTK otthonába látogatott. A mieink listavezetőként várták a találkozót, de a miskolciak is jól kezdték a szezont, hiszen 2-1-re legyőzték a Mezőkövesdet az első fordulóban, utána a Ferencváros elleni mérkőzésük elmaradt.

Az első lövés Schön nevéhez fűződött a szögletünk után, ám nem találta el a kaput. A 13. percben Mezei kiválóan indította Herrerát, aki Gerát kereste, picivel maradt le támadónk. Két perccel később Drazic lódult meg egy eladott labdát követően, lövését szögletre védte Mijatovic.

A 28. percben megszerezhettük volna a vezetést: mutatós szögletkombináció után Herrera közelről fejelhetett, Antal óriási védése mentette meg a miskolciakat a góltól. Azonnal megbosszulta magát a kihagyott helyzet, Molnár került a védőink mögé, szépen vette le Memolla átadását, majd látványos mozdulattal, közelről emelt Mijatovic hálójába. (1-0)

A 34. percben egalizálhattunk volna: Myke harcosan tartotta meg a labdát a bal oldalon, Schönhöz centerezett, akinek kísérletét bravúrral hárította Antal. Három perccel később szép összjátékot mutattunk be a tizenhatos sarkán, Balázs lövése középre tartott, fogta a miskolci hálóőr.

A játékrész vége felé Feczkó Tamásnak Memollát és Márkvártot is le kellett cserélnie sérülés miatt. A hazaiak stabilan védekeztek, így nem tudtunk egyenlíteni a szünet előtt.

A fordulás után tíz percet kellett várni az egyenlítésig: Myke tartotta meg gyönyörűen a labdát középen, Gerához került a labda, aki Schönhöz passzolt, ő pedig nem hibázott. A játék képe alapján már érett az egyenlítő találat. (1-1)

A 64. percben akár fordíthattunk volna: megint a bal oldalon szöktünk meg, Schön ugratta Herrerát, a ziccert Antal mentette szögletre. A második félidő hajrájára Michael Boris mindkét szélsővédőnket lehozta, helyette Palincsár és Bíró személyében támadó felfogású játékosokat küldött pályára. A 72. percben láthattak újra hazai lehetőséget a nézők, ekkora Grozav eszén járt túl Mijatovic.

Ezután Bíró Bence hozta helyzetbe magát, lövése fölé ment. Utána Mezei távolról óriási bombát eresztett meg, picivel tévesztett célt. Az utolsó percekben is izgalmas volt a mérkőzés, Prosser is lőhetett, de a labda útjába álltak a védők, majd Nagy Zsombor kapott sárgát, miután Drazic ölelésében mindketten a földre estek. Az eredmény viszont nem változott, így csapatunk a mezőnyfölény ellenére egy ponttal távozott Miskolcról.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman