HÍREK

A második csapat gólfelelősei értékeltek

2017-06-06

A második csapat gólfelelősei értékeltek

Csicsek Levente és Szerencsi Miklós érték el a 10 gólos mérföldkövet, velük beszélgettünk a debreceni túrát követően.

Az előző szezonban epizódszerepekig jutó Csicsek Levente az idei kiírásban már lényegesen több játéklehetőséghez jutott Pölöskei Gábor csapatában. A center 24 alkalommal lépett pályára a harmadosztályban, a zárófordulóban holtversenyben állt Szerencsi Miklóssal a házi gólkirályi címért. Debrecenben pedig már az 5. percben bevette a hazaiak kapuját, ez pedig elég előnyt jelentett számára, hogy a lefújást követően ő legyen a házi gólkirály. A találkozót követően értékelte a látottakat: – Nehéz volt a mérkőzés, több élvonalbeli játékossal a csapatban álltak fel a debreceniek, ez jó felmérő volt, hogy hol is tartunk. A teszt pedig jól sikerült, még ha nem is mi domináltunk minden játékrészben. Taktikusan, jól játszottunk, sok helyzetet kialakítottunk, ebből csak kettő lett gól, de ez is több lett, mint amennyit ők szereztek.

A 24 mérkőzésen kicsivel több, mint 1100 percnyi játéklehetőséget kapott Levente, és ennyi idő alatt 11 gólt szerzett: – Természetesen örülök a házi gólkirályi címnek, ezért dolgoztam egész évben, ez volt a cél. Mérhetetlenül nagy öröm, hogy így sikerült a szezon, ahhoz képest pedig főleg, hogy mennyi játéklehetőséget kaptam.

A 21 éves támadót kérdeztük a jövővel kapcsolatban is, ami még képlékeny, de bízik abban, hogy lehetőséget fog kapni jövőre is: – Számomra még kérdéses a jövő, van egy év a szerződésemből, ha számítanak rám, akkor rendelkezésre állok, de szeretnék természetesen – mint mindenki – a lehető legjobb szinten bizonyítani, akár a második, akár a harmadik osztályban.

Csicsek mellett még egy játékos érte el a 10 gólos „mérföldkövet”, ez pedig Szerencsi Miklós volt. Mixi számtára fordulatos volt az idény, megannyi poszt után csatárként kellett helyt állnia, amit meg is tudott oldani. Novemberben sérülést szenvedett, abból tavasszal térhetett vissza, és ott folytatta, ahol abbahagyta. Gólokat szerzett, gólpasszokat adott, legutóbb pont Csicsek házi gólkirályi címét készítette elő Sági Milán beadása után, a DVSC-DEAC II. elleni első találatnál: – Elég nehéz mérkőzés volt, be tudtak szorítani minked, kontrákkal tudtunk helyzeteket kialakítani. Ők nem tudtak fogást találni a védelmünkön, ennek köszönhető, hogy az első félidőben mi szereztünk gólokat, igaz csak kettőt, a helyzetek alapján viszont akár el is dönthettük volna a mérkőzést 45 perc alatt. A második játékrészben is voltak helyzeteink, de itt már ők vették át a kezdeményezést, gólt is szereztek, küzdelmes idő volt, sok volt a beívelt labda, de szerencsére jól jöttünk ki a párharcból.

Első felnőtt szezonjában 10 gólig jutott, és a sérülések miatt kihagyott mérkőzéseken ki tudja, mi történt volna még. Ennek ellenére semmi oka nem volt csalódottságra a támadónak, aki joggal volt elégedett teljesítményével: – Remek érzés, nem gondoltam volna, hogy 10 gólig el tudok jutni a szezonban. Visszatekintve már azt mondom, többet szerettem volna rúgni, mindig többre vágyik az ember, jövőre szeretném ezt túlszárnyalni.

Mixi számára felejthetetlen lett a szezon, hiszen a 24 harmadosztályú mérkőzés mellett a Magyar Kupában is bemutatkozhatott. A legszebb emlékeiről is kérdeztük, amiket az év alatt szerzett: – Emlékezetes volt a Tállya elleni triplázásom, a kupában is játszhattam, a sérülést leszámítva az egész szezon remek élmény volt számomra, jól sikerült az első felnőtt bajnoki idény, örülök, hogy itt lehetek a csapattal.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-24 11:00 Sóstói Stadion Edzőpálya

Fehérvár FC II

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman