HÍREK

A hozzánk hasonlóan három sikerrel kezdő Puskás Akadémia FC vendégei leszünk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2024-08-17

A hozzánk hasonlóan három sikerrel kezdő Puskás Akadémia FC vendégei leszünk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

Listavezető csapatunk a második otthonában lép pályára vasárnap 20 órakor.

Jegyinformációk ITT!

Jelen:

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a bajnokságot három győzelemmel kezdő csapatunk a szintén három sikerrel álló Puskás Akadémia FC otthonában lép pályára.

A legutóbbi NB I-es szezon bronzérmese az Újpest FC otthonában aratott 2-1-es diadallal indította a pontvadászatot, majd hazai pályán a ZTE FC ellen 2-1-re, míg a Nyíregyháza Spartacus FC ellen 3-1-re nyertek.

A legutóbbi fordulóban aratott győzelmük összefoglalója:

A hét felcsúti gólt öt játékos szerezte, a két-két góllal álló Lamin Colley és Jakub Plsek mellett egyszer talált be Komáromi György, Jonathan Levi és Nagy Zsolt.

A előző szezonban elért eredményének köszönhetően a Hornyák Zsolt gárdája elindulhatott a nemzetközi porondon. A Konferencia Ligában a második selejtezőkörből játék nélkül jutott tovább az együttes, miután az ukrán Dnyipro-1 megszűnt.

A kvalifikáció harmadik körében az idegenben aratott 1-0-ás siker után csütörtökön 3-3-at játszottak a Pancho Arénában az örmény Ararat-Armenia ellen, így bekerültek a play off körbe, ahol a legutóbbi két kiírás döntőse, az olasz Fiorentina lesz az ellenfelük.

Az augusztus 31-ig tartó nyári átigazolási időszakban a kölcsönből visszatérő Jevhenyij Kicsun (Gyirmót FC Győr), Major Marcell (Aqvital FC Csákvár), Radics Márton (Credobus Mosonmagyaróvár) hármas mellett új igazolás eddig nem érkezett a klubhoz.

Távozott viszont Felcsútról Auerbach Martin (Budafoki MTE), Babós Levente (Újpest FC), Batik Bence (Debreceni VSC), Corbu Marius (APOEL FC), Ganbold Ganbayar (Komáromi FC), Kern Martin (Sturm Graz), Luciano Slagveer szabadon igazolható) és Tóth Balázs (Fehérvár FC, kölcsön után végleg), míg kölcsönadták Bakti Balázst (Zalaegerszegi TE FC), Dusinszki Szabolcsot (Aqvital FC Csákvár), Farkas Bendegúzt (Nyíregyháza Spartacus), Ominger Gergőt (Fehérvár FC) és Posztobányi Patrikot (Mezőkövesd Zsóry FC).

A Pancho Arénában vasárnap 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport közvetíti élőben!

Együttesünk a Puskás Akadémia FC-vel csak az NB I-ben mérkőzött:

A 11. élvonalbeli szezonját töltő felcsútiak ellen csapatunk eddig 19 alkalommal találkozott. Először még Székesfehérváron, 2013. november 2-án, amikor 1-1-es döntetlen született.

Az örökmérleg rendkívül kiegyenlített, kilenc sikerünk mellett nyolcszor a Puskás Akadémia FC örülhetett, míg kétszer döntetlenre végeztek a felek.

Csapatunk idegenben 9 találkozót játszott a felcsútiakkal, melyek közül 5-öt megnyertünk, 3-at elveszítettünk, 1 pedig döntetlen lett - 15 gólt rúgtunk, és 17-et kaptunk - mérlegünk 59 %-os.

Felcsúton legutóbb két és fél éve, 2022. február 12-én nyertünk a Puskás Akadémia ellen, akkor 2-1-re.

A mérleg:

NB I:

19       9       2       8         23 - 31          29     (51 %)

A Puskás Akadémia FC labdarúgásának múltja:

Felcsút első futballegyesülete, a Felcsút SE 93 éve, 1931-ben alakult, és évtizedekig Fejér vármegye alacsonyabb osztályaiban szerepelt. 

Az ezredforduló után azonban folyamatosan felfelé lépkedve előbb 2002-ben az NB III Duna csoportjának tagja lett, majd 2004-ben az NB II Nyugati csoportjába jutott fel a sárga-kék klub. A 2009-2010-es bajnoki idénytől a Felcsút SE – amely az akkor már meglévő Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján, egyben saját korábbi pályáján játszotta hazai mérkőzéseit – ideiglenesen átadta az indulási jogot a Videotonnak, és a csapat Videoton-Puskás Akadémiaként ért el jelentős sikereket, például 2011-ben egy NB II-es bronzérmet, míg a helyi játékosokból álló csapat Felcsút SE néven a legalsó osztályban, a vármegyei harmadosztályban indult újra versenybe.

A Videoton-Puskás Akadémiával játszottunk két bajnoki találkozót (2-1, 1-1) a 2011-2012-es NB II-es bajnokságban a Nyugati csoportban.

A 2012-2013-as idényben visszavették a jogot a Videotontól, és már Puskás Akadémia FC néven a fehérváriaktól külön, önálló klubként indultak, és azonnal történetük legnagyobb sikerét érték el: a Nyugati csoport győzteseként kivívták az NB I-ben indulás jogát. 

Történelmi pillanat: 2013. július 26-án Pápán először vonult ki a Puskás Akadémia FC NB I-es csapatként a pályára. Első élvonalbeli góljukat az akadémista Vaszicsku Gergő szerezte ezen a találkozón.

Három évet töltöttek el folyamatosan az élvonalban, ám a harmadik esztendő végén kiestek az NB I-ből. Csak átszállót váltottak az NB II-be, mert a 2016-2017-es másodosztályú bajnokságot megnyerték, s visszajutottak a legfelső osztályba, ahol azóta is szerepelnek. 

Az együttesnek az évtizedek során nagyon sok neve volt: Felcsút SE, Felcsúti KSK, Felcsúti TSz SK, Felcsúti TSZ, Felcsúti Egyetértés TSZ SE, FC Felcsút, Puskás Akadémia FC.

Puskás Ferenc 80. születésnapján, 2007. április 1-jén vette fel a felcsúti labdarúgó akadémia a legismertebb magyar nevét. A Puskás Akadémia alapítója Orbán Viktor miniszterelnök.

A felcsútiak az NB I-ben egy ezüst, és három bronzérmet nyertek, a Magyar Kupában egy ezüstérmet szereztek. A legutóbbi öt bajnokságban négy alkalommal végeztek a dobogón. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman