HÍREK

A csapategység diadala

2018-05-23

A csapategység diadala

Tíz éve nyerte meg csapatunk a Soproni Ligát.

2018. május 26-án lesz tíz éve, hogy csapatunk 3-0-ra győzni tudott a REAC ideiglenes otthonául szolgáló Soproni Városi Stadionban, ezzel bebiztosítva bajnoki címét. A Soproni Liga első helyén végzett csapat keretéből öten ma is klubunkat erősítik: Bori Gábor, Hrepka Ádám, Kanta József, Kulcsár Tamás és Lencse László.

– Parádés szezon volt, rendkívül egyben volt a társaság, csakúgy, mint a mostani – kezdte Kulcsár Tamás, aki 29 meccsen három góllal és két asszisztal vette ki részét a sikerből. – Senki nem gondolta volna, hogy bajnokok leszünk, de olyan egységesek voltunk, hogy meg tudtuk előzni a nagy esélyes Debrecent.

Bori Gábor az ősszel erősítette csapatunkat, mivel 2008. januárjában a Leicester City leigazolta. Az akkor még a jobb, illetve bal szélen számításba vett játékosunk osztja „Kuli” véleményét.

– Nagyon egységes csapatunk volt, a pályán kívül is sok időt töltöttünk együtt, pont úgy, mint most. Gyakran tizen-tizenketten mozogtunk a városban, nem volt klikkesedés. Ez a csapatszellem volt a siker egyik legfontosabb összetevője – vélekedett Bori, aki öt góllal és három gólpasszal járult hozzá a bajnoki címhez.

Csapatunk 30 mérkőzésen 66 pontot gyűjtött, míg első számú riválisunk, a DVSC-TEVA kettővel kevesebbet. A dobogó harmadik fokán a Győri ETO végzett, 58 ponttal.

A debreceni győzelmünkre emlékszem vissza a legszívesebben, mivel ugye velük csatáztunk az első helyért – tekintett vissza a szezont 12 góllal és 17 gólpasszal záró Kanta József. – Pocsékul kezdtük a tavaszt: kikaptunk Fehérváron, ikszeltünk a Pakssal, megvertük az Újpestet, aztán a Diósgyőr ellen megint csak döntetlent játszottunk. Szerencsére a Nagyerdei Stadionban 2-0-ra győzni tudtunk egy esős meccsen, Pál András és Pollák Zoltán góljaival.

A legutóbbi NB I-es bajnoki címünk tizedik évfordulóján csapatunk ismét aranyéremmel ünnepel, igaz, ezúttal a másodosztályban. Azonban már eldőlt, hogy júliustól ismét a legjobbak között szereplünk, és ha a fiúk által dicsért csapatszellem továbbra is megmarad, bármi megtörténhet. Csakúgy, mint 2008-ban.

A 2008-as bajnokcsapat tagjai: Végh Zoltán, Szatmári Zoltán – Bajúsz Endre, Bonifert Péter, Bori Gábor, Horváth Levente, Hrepka Ádám, Kanta József, Kecskés Tamás, Kulcsár Tamás, Ladóczki István, Mladen Lambulics, Lencse László, Molnár Marcell, Pál András, Pátkai Máté, Pintér Ádám, Pollák Zoltán, Rodenbücher István, Simon Attila, Szabó Ádám, Szekeres Adrián, Urbán Gábor, Vadnai Dániel, Vági András, Zsidai László
Vezetőedző: Garami József

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman