HÍREK

„Klubunk az ideális választás a fiatal játékosok számára” - tehetségeink külföldi szerződése jó visszaigazolás

2019-07-29

„Klubunk az ideális választás a fiatal játékosok számára” - tehetségeink külföldi szerződése jó visszaigazolás

Az MTK Budapest mindenben megállapodott az érintett olasz csapatokkal Balogh Botond, Bakos Zsombor, Csinger Márk és Kosznovszky Márk klubváltásáról. Mindez, valamint a felnőttcsapatunk kereténél történt átalakulások is igazolják, hogy klubunk ideális választás a fiatal játékosok számára a karrierjük érdekében.

- Az MTK Budapest elsődleges célja az, hogy akadémistáink a ranglétrát végigjárva eljussanak a felnőtt  csapatig, erre ez a felkészülési időszak is bizonyíték volt: U19-es együttesünkből többen is profi szerződést kaptak, valamint lehetőséget, hogy beverekedjék magukat az első csapatba, így érdemelte ki a kerettagságot Mezei Szabolcs, Kata Mihály, Zuigeber Ákos, Törőcsik Péter, Kovács Máté, Varju Benedek és Babinszky Bence is ezen a nyáron. Természetesen bizonyos esetekben előfordul, hogy a játékosok úgy ítélik meg, ők már egészen fiatalon szeretnék magukat kipróbálni külföldön.

A klub ebben az esetben partnerként viselkedik, viszont természetesen az érdeklődő egyesületekkel lefolytatjuk azokat a tárgyalásokat, amelyek az MTK Budapest érdekeit szolgálják. Ebben az esetben is ez történt, így Balogh Botond (Parma) és Csinger Márk (Spal) esetében a klub átigazolási díjat, illetve képzési kártalanítást kap. Jó hír, hogy Bakos Zsombor elfogadta a klubunk által kínált profi szerződést, így ő továbbra is az MTK Budapest játékosa marad, kölcsönben viszont a Bolognánál folytatja, míg Kosznovszky Márk szintén kölcsönbe kerül a Parmához. Balogh, Csinger és Kosznovszky fejlődését évek óta nyomon követhettük a klubnál, míg Bakos számára már egy MTK-nál eltöltött szezon után megnyílt a nemzetközi karrier lehetősége is, ami bizonyítja, hogy akadémiánk az ideális választás a fiatal játékosok számára.

Az a tény, hogy tehetségeink iránt külföldről is folyamatosan jelentős az érdeklődés, és neves olasz klubok kínálnak nekik szerződést, remek visszajelzés a képzés színvonaláról akadémiánk számára is, mint ahogy az is, hogy a következő bajnoki szezonban felnőttcsapatunk keretének zömét olyan játékosok alkotják, akik a klub utánpótlásából kerültek ki. Örömteli, hogy számukra minden esély megvan arra, hogy ne csak epizódszereplői, hanem komoly részesei legyenek a következő időszak remélt sikereinek is
- mondta Polyák Balázs sportigazgató a nyáron lezajlott változásokról.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2020-07-15 10:00 Salgótarjáni úti edzőpálya

MTK BUDAPEST

VS

III. Ker. TVE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman