HÍREK

„Az MTK előrelépés a pályafutásomban” (LAPSZEMLE)

2017-07-06

„Az MTK előrelépés a pályafutásomban” (LAPSZEMLE)

Farkas Balázs, az MTK Budapest labdarúgócsapatának szélsője a csakfoci.hu-nak adott hosszú interjút.

Farkas Balázs megjárta a Dinamo Kijevet, játszott a Videotonban, a Debrecenben és a Győri ETO-ban is, 2017 nyarán pedig úgy döntött, a feljutó Balmazújvárosból a kieső MTK Budapestbe igazol.

„Egyáltalán nem nevezném nagy dilemmának, amikor az MTK Budapest és a Balmazújváros között kellett döntenem. A kék-fehéreknél egyszerűen jobban éreztem azt, hogy akarnak. Az MTK előrelépés a pályafutásomban, még ha egy feljutó csapatból egy kiesőhöz is szerződtem. Továbbra is szeretnék a legmagasabb osztályban játszani, most ez csúszik egy évet. A helyzet egyébként teljesen más, mint egy éve, itt most elvárják tőlünk, hogy feljussunk, adott egy erős keret egy számomra ismerős szakmai stábbal, szeretnék gólokkal és gólpasszokkal ehhez hozzájárulni.”

Farkas Balázst pályafutása során több sérülés is hátráltatta, de a szélső nem szeretne ezzel takarózni.
„A sok sérülés ugyanúgy hozzátartozik a pályafutásomhoz, ahogy sikerek és kudarcok is, ezen nem tudok változtatni. Mártírkodhatnék, hogy mennyire nehéz karrierem volt, mutogathatnék másokra vagy a sorsra, de semmi értelme. Biztosan akadnak, akik azt mondják, milyen szerencsétlen ez a srác, aki már fiatalon válogatott volt, akit tiniként leigazolt a Dinamo Kijev, de a sérülések miatt nem futotta be a neki jósolt karriert. De én másként élem ezt meg. Azt látom, hogy mindig sikerült felállni, újrakezdeni, és még mindig azt csinálhatom, amit gyerekként akartam. Tele vagyok célokkal, talán meg is mosolyognának érte, ha ezekről nyíltan beszélnék, de ezekről nem beszélni kell, hanem tenni érte. Szeretném például pótolni azokat az éveket, amik nekem kimaradtak. Hiába vagyok 29 éves, én úgy készülök, hogy a hátralévő évek teszik majd teljessé a pályafutásomat.”

A 29 éves szélső nem bánta meg, hogy tinédzserként külföldre igazolt, ma sem tenne másként.

„Egyértelműen igen a válaszom, ha külföldre hívnak, akkor menni kell. Ha egy ilyen hírű klub akar téged, arra nehéz nemet mondani, de ezzel csak több leszel. A kérdés leginkább az, hogy hova érdemes elmenni, azt érdemes jól megválasztani. Mentalitás, felkészültség, hozzáállás, akarati tényezők – ezekben mind sokat tud tanulni az ember odakint. Az élfoci és a hazai között a különbséget az jelenti, amennyi munkát beletesznek és amilyen minőségben. De ebbe mélyebben nem mennék bele, mert nem én vagyok az, aki meg akarja mondani a tutit, én csak a saját tapasztalataimról beszélek.”

A teljes interjút IDE kattintva olvashatják.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman