HÍREK

„A legrosszabb részén már túl vagyok”

2017-08-03

„A legrosszabb részén már túl vagyok”

Forgács Péter tavasszal sérült meg, négy hónap után léphetett újra pályára.

Forgács Péter az U14-es korosztálytól játékosunk, és jól jellemzi képességét, hogy fiatalon bontogathatta szárnyait az idősebb korosztályos csapatokban.

A 2016/17-es idény volt az első felnőtt éve, és gyorsan alapemberré játszotta magát Pölöskei Gábor csapatában, mindezt annak ellenére, hogy azon a nyáron hosszabb sérüléssel küzdött. Ezt figyelembe véve még nagyobb érdem, hogy 26 mérkőzésen pályára léphetett a harmadosztályban.

A villámléptű balbekk így értékelte az ESMTK elleni találkozót: – A mérkőzés első félideje a kezünkben volt, rengeteg helyzetet tudtunk kidolgozni, az ellenfelet a kapuja elé szorítottuk. Több helyzetet kellett volna értékesíteni, az egy szerzett gólon kívül legalább két-három lehetőséget ki kellett volna használni, és akkor a mérkőzéssel nem lett volna gond. Így viszont vissza tudott jönni az ESMTK, a végén viszont így is nyertünk szerencsére.

2017.04.23. MTK Budapest II.-FC Hatvan

A mérkőzés 88. percében ártalmatlan párharcot követően Forgi összerúgott ellenfelével, és nem tudta folytatni a játékot, az öltözőbe is csapattársai vitték őt be. Nem sokkal később érkezett a diagnózis, bokatörés. A szezon utolsó fordulói és a nyár is a rehabilitációval teltek számára, és 101 nappal később újra magára ölthette az MTK Budapest mezét, az ESMTK ellen. A visszatérésről is kérdeztük őt: – Nagyon jó volt újra játszani, kifejezni is nehéz az érzéseket, amik akkor bennem voltak. Próbáltam segíteni a csapatot, egyszerű játékkal szeretném felépíteni magam a lehető leggyorsabban. Már teljes értékű edzésmunkát végzek, ez volt az első meccsem, hétvégén is szeretnék játszani, most csak az a fontos, hogy meccsek legyenek a lábamban, a legrosszabb részén már túl vagyok.

Sérülése ellenére fontos hírt kapott a szezon előtt, az első csapat keretében számítanak rá hosszú távon, így ő is tagja lett Feczkó Tamás 24 fős keretének: – Nyártól felkerültem az első csapathoz, az edzéseket is velük végzem. Még sok idő kell, hogy a formám is visszanyerjem, ebben hatalmas segítség lesz a második csapatban való játék. Bízom benne, hogy hamarosan már az első csapat meccskeretében lehetek.

Végezetül az első bajnoki félév céljairól is kérdeztük, amire gondolkodás nélkül felelt Forgi: – Természetesen szeretnék bajnoki mérkőzésen bemutatkozni az első csapatban, ezt tűztem ki célul az első félévre.

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman