HÍREK

Városi legenda: MTK Budapest FC – Újpest FC III. rész

2014-11-02

Városi legenda: MTK Budapest FC – Újpest FC III. rész

Így kezdenek: MTK: Hegedüs - Poór, Kelemen, Vukmir, Hidvégi - Vass Á., Kanta, Pölöskei - Bese, Torghelle, Hrepka Újpest: Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Simon, Nagy I G., Bardhi, Balogh, Szuljics - Vasziljevics

MTK Budapest:

Csere: Groppioni, Kálnoki-Kis, Deutsch, Hajdú, Cseke, Vass P., Csiki

Sérült: Nagy, Baki, dr. Horváth

Újpest FC:

Csere: Dmitrovics, Sztaniszavljevics, Koszovics, Rojo, Ahmeti, Vadász, Cvejba

Sérült: Kabát, Molnár, Ojo, Szankovics

Ferencváros, Pápa, Dunaújváros, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Puskás Akadémia. Gyönyörű névsor, legalábbis kék-fehér szemüveggel. Az utolsó hét bajnoki mérkőzésen az MTK által legyőzött klubok listája. Út a tabella második helyére.

Talán nem is a második hely ténye, a mikéntje az érdekesebb. A harmadik Paks és a negyedik Diósgyőr előtt 7 pont az előny. Az aktuális ellenfél Újpest előtt 9! Tizenkét forduló után, minden egyes bajnokin háromnegyed pontot vert a csapat az élmezőnyre. Eltekintve a Videotontól.

Százszázalékos hazai pályán (!), az MTK Budapest. Győzött Felcsúton a Honvéd ellen és a Bozsik Stadionban is sikerrel vívott meg öt mérkőzést, mindössze a Ferencváros volt képes gólt szerezni vendégként. A gólkülönbség 9-1.

Nincs szégyenkeznivalójuk a liláknak sem: ősszel mindössze egyszer szenvedtek vereséget, a hetedik fordulóban a Videotontól. Azóta ismét építettek ötös veretlenségi szériát, három hazai győzelemmel és két idegenbeli 0-0-lal. Szereplésük értékét rontja a tizenkét meccsen elért hat döntetlen. Idegenben egy győzelem, négy döntetlen és egy vereség a mutatójuk 2-3-as gólkülönbséggel. Szombathelyen tudtak nyerni és csak Fehérváron kaptak ki.

4-0-ra sikerült győzni Újpesten, május harmadikán, az utolsó összecsapáson. Tavaly október 25-én viszont az Újpest nyert a Hidegkuti Nándor Stadionban 1-0-ra.

Két, a magyar labdarúgás történetét meghatározó klub összecsapása előtt állunk. Az egyesületek eredményességi listáján a lilák kergetik az MTK-t. MTK 23 bajnoki cím, Újpest 20. MTK 12 kupa-győzelem, Újpest 9. MTK 2 Szuperkupa-siker, Újpest 3. Összességében 37-34.

Az MTK 1904-ben indult először a legfelsőbb osztályban, az Újpest 1905-ben. Az MTK 2008-ban nyert utoljára magyar bajnokságot, az Újpest jó egy évtizeddel korábban, 1998-ban.

Az elmúlt hat évben tíz bajnoki mérkőzést játszott egymás ellen a két gárda. Négy MTK-győzelem, egy döntetlen és öt újpesti siker a mérleg.

Aki Interneten vásárolna belépőt, annak ITT a lehetőség. Kérünk mindenkit, hogy a jegyet nyomtassa ki és hozza magával!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman