HÍREK

Torghelle Sándor - A levegő ura

2014-06-25

Torghelle Sándor - A levegő ura

Ezzel a címmel megjelent a 42-szeres válogatott futballista önéletrajzi könyve, amelyet Somogyi Zsolttal, a Nemzeti Sport munkatársával közösen jegyez.

A keddi bemutatón először kivetítőn felelevenítették a 32 esztendős támadó eddigi pályafutásának legszebb pillanatait, mint például a németek otthonában szerzett két gólját vagy az argentinok elleni találatát. A 268 oldalas kiadványban az MTK támadója pályafutása legérdekesebb pillanatairól mesélt, amelyekről, mint elmondta, sok érdekességet, és eddig nem ismert történetet olvashatnak a rajongók. "Tavaly egy jó barátom keresett meg azzal az ötlettel, hogy csináljuk meg ezt a könyvet. Összejött a dolog, minden benne van, annak ellenére, hogy általában azok írnak könyvet, akiknek már véget ért a pályafutásuk, ugyanakkor remélem, nekem még van pár évem a futballpályán" - nyilatkozta Torghelle Sándor. 

A harcias és kemény játékstílusáról ismert csatárról korábbi és jelenlegi játékostársai, többek között Hrutka János, Juhász Roland és Szabics Imre is beszéltek. "Kétszer volt alkalmam légiósként magyar csapattársat kapni, Korsós Gyuri és Torghelle Sanyi személyében, mindketten nagyon jó társak voltak" - mondta Szabics Imre, aki már az utánpótlás válogatottban is együtt szerepelt a könyv "főszereplőjével" Augsburgban. "Sanyi azért tudott annak idején az MTK-ba igazolni, mert engem Egervári Sándor hátravitt a védelembe, különben esélye sem lett volna" - viccelődött Torghelle egyik legjobb barátja, Juhász Roland.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman