HÍREK

Sanyi

2014-07-26

Sanyi

Mi MTK szurkolók imádjuk, más csapatok fanatikusai gyakran a pokolba kívánják. Amikor pályán van, mindig izzik körülötte a levegő. A mai magyar labdarúgás kevés meghatározó figurájának egyike, aki miatt még érdemes meccsre járni. Ő Torghelle Sándor a „nemzet Sanyija”. Vele beszélgettünk a Pécs elleni bajnoki rajt előtt.

- Mondhatjuk, hogy az elmúlt években - a pályán nyújtott remek teljesítményed és példás mentalitásod mellett – egy közösségi oldalnak is köszönhetően, ikonikus alakja lettél a magyar labdarúgásnak. Hogy kezeled az ezzel járó népszerűséget? Milyen a „nemzet Sanyijának” lenni?

- Van ennek a „szerepnek” pozitív és negatív oldala is. Azt azért el kell mondanom, hogy már korábban, a válogatottban nyújtott jó teljesítményemnek köszönhetően elkezdtek Sanyizni a szurkolók, tehát még mielőtt népszerű lettem a közösségi médiában, letettem a névjegyem, nem nekik köszönhetem az ismertségemet. A „trollkodás” nem zavar, többségében amúgy is pozitív színben tüntetnek fel az oldalon.

- Megosztó személyiség vagy a pályán. Sokan imádnak, mások egyenesen utálnak, bár az is igaz lehiggadni látszol az utóbbi időben. Mondhatjuk, hogy mostanában vált érett játékos Torghelle Sándorból? Zavar egyáltalán az ellenséges lelátói hangulat?

- Addig jó, amíg foglalkoznak velem. Lehiggadtam az utóbbi években, de a mai napig motivál, amikor bármilyen előjellel a nevemet skandálják a lelátón. Egy biztos, én nem elégszem meg a középszerrel. Amikor Torghelle Sándor a pályán van, mindig történik valami.

- Fél évvel ezelőtt kiesés ellen harcoló csapatba érkeztél kvázi megmentőként. Hogyan értékeled a tavaszi idényt?

- Minden szempontból pozitív volt, mind nekem, mind a csapatnak. Ha csak annak a fél évnek a tabelláját nézzük, harmadik helyen zártunk, ami önmagáért beszél. Ez persze nem az én érdemem, az egész csapat kellett hozzá.

- A Hungária körút közönsége nagyon hamar a szívébe zárt. Te is jól érzed magad kék-fehérben?

- Jól érzem magam, nem hiába írtam alá további két évre az MTK-hoz. Érzem, hogy szeretnek és megbecsülnek. Azt sem tartom kizártnak, hogy itt fejezzem be labdarúgó pályafutásomat, ha egyszer eljön az ideje.


[image]- Mit vársz a szezontól? Mire lehet képes az idei keret, milyen MTK-t szeretnél látni a pályán? 

- Szeretném, ha ez a szezon is hasonlóan folyna, ahogy az előzőt abbahagytuk. Nekem is jól ment a játék és a csapatnak is. Persze biztosan lesznek hullámvölgyek, ez elkerülhetetlen. Alakul a gárda, épül a csapat, most ez az elsődleges aztán, mint a szezonindító sajtótájékoztatón elhangzott, középtávú terveinkben már a nemzetközi kupaszereplés és a bajnoki címért való harc szerepel.

- Pécsett indul a szezon. A te szereplésedre ott nem sok esély mutatkozik, hiszen sérülést követően dolgozol a mielőbbi visszatérésen. Milyen állapotban vagy, mikor léphetsz újra pályára, illetve mire lehet képes a Torghelle Sándor nélküli MTK Budapest a baranyai megyeszékhelyen?

- Nekem még két-három hétre van szükségem, hogy hasznára lehessek újra a csapatnak a pályán, tehát a Pécs ellen biztosan nem játszom. Ezt egyébként eléggé sajnálom, mert komoly adósságunk van tavaszról, amikor is a vitatható bírói tevékenységnek köszönhetően győztek le minket a hazaiak. Itt az idő a visszavágásra, amelyre nélkülem is képes a csapat. Persze ez nem lesz könnyű feladat, nem sokan távoznak majd ponttal, pontokkal Pécsről. Bízom benne, hogy nekünk sikerülni fog.

- Korábban említetted, hogy játékos karriered befejezése után is a futball környékén szeretnél tevékenykedni. Akár az MTK kispadjára is leülnél majd egyszer?

- Egyelőre futballistaként szeretnék bizonyítani, nincs még pontos képem arról, hogy mi lesz velem az aktív pályafutásom lezárultát követően. Azt tudom, hogy maradnék a futball környékén, de van időm még gondolkodni erről. Edzőként jelen pillanatban nem igazán tudom elképzelni magam, de ki tudja, mit hoz a jövő…

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman