HÍREK

Retró: Ezt olvasta már? Kálnoki-Kis Dávid: Sokat jelent számomra a bizalom

2014-11-05

Retró: Ezt olvasta már? Kálnoki-Kis Dávid: Sokat jelent számomra a bizalom

Belső védőnk a legtöbbet szerepelt 23 éven aluli játékos a 2014/2015-ös bajnokságban. Erről is kérdeztük a csapat alapemberét. (Belső védőnk júniusban nyilatkozott nekünk.)

Nagyon örülök, hogy meccsről-meccsre megkaptam a lehetőséget a bizonyításra és a fejlődésre - mondta honlapunknak Kálnoki-Kis Dávid. - Belső védőként ez különösen nagy szó, mert azt jelenti, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam Józsi bácsi szerint. Számomra rendkívül fontos a bizalom, jó hatással van a játékomra és ezért nagyon hálás vagyok.  

A védekezéssel már ősszel sem volt gond, tavasszal azonban mintha mégis masszívabbnak tűnt hátul a csapat. Te is így érezted?

A védekezésünk a támadójátékunktól is függ. Ha sikerül vezetést szereznünk, akkor játszhatjuk azt a stílusú futballt, amely nekünk fekszik. Erre az ősszel kevesebbszer volt lehetőség, nem voltunk előnyben, és többször kaptunk elkerülhető gólokat. Való igaz: tavasszal ebben sokat léptünk előre.

Melyik meccsre emlékszel a legszívesebben?

A Haladás elleni tavaszi mérkőzésre. Akkor állt először össze az igazolások után a csapat, és ezen a találkozón éreztem először, hogy sikeresen fogjuk zárni a szezont, pedig akkor még kiesőhelyen álltunk. Nem mellékesen a saját játékommal is többé-kevésbé meg voltam elégedve.

Hogy látod: a tavaszi sikerekre alapozva lehetnek a csapatnak merészebb álmai a következő bajnoki szezonban?  

Ha a csapat egyben marad, akkor hiszem, hogy előrébb tudunk végezni. A tavaszi játékunk is ezt vetíti előre. Az biztos, hogy kiegyensúlyozottabb játékra lehetünk képesek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman