HÍREK

RANGADÓT NYERTÜNK GYIRMÓTON (GALÉRIA)

2019-11-06

RANGADÓT NYERTÜNK GYIRMÓTON (GALÉRIA)

Tovább folytatódik a győzelmi sorozat.

Gyirmót FC Győr–MTK Budapest 1-2 (1-1)

Győr, ALCUFER Stadion, 850 néző

Vezette: Bogár (Kovács, Huszár, Kovács II.)

Gólszerző: Májer (42.), illetve Lencse (29.), Baki (48.)

Sárga lap: Villám (78.), illetve Baki (32., 81.), Somodi (90+2), Simon (90+3)

Piros lap: Baki (81.)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Villám, Hudák, Lipták, Zeke – Vogyicska, Vass Ádám, Lázár (Nagy, 73.) – Májer, Szarka (Szabó, 77.), Herjeczki (Heffler, 61.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK Budapest: Somodi – Katona, Baki, Varju, Deutsch – Palincsér, Cseke, Mezei – Vass Patrik (Kanta, 83.), Lencse (Simon, 87.), Szatmári (Kata, 83.)

Vezetőedző: Michael Boris

 

Igazi rangadóra látogathattak ki az ALCUFER Stadionba a nézők a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában, ugyanis csapatunk a 3. helyezett Gyirmót FC Győr otthonába látogatott. Az előzetes kezdőcsapatunkban Pintér volt Varju párja a védelem tengelyében, de végül sérülés miatt Baki lépett pályára, így a Haladás elleni mérkőzéshez képest három helyen változott a védelmünk.

Az első lövést az 5. percben jegyezhettük fel, ekkor Herjeczki lőtt 18-ról, Somogyi könnyedén hárított. A 11. percben a Gyirmót szöglete után Lázár próbált meg sarokkal gólt szerezni, Somodi ölébe hullott a labda.

Tíz perccel később mi jöhettünk szöglettel: Cseke elesett a hazai ötösön belül, a lábát fájlalta, a kifejelt labdát Palincsér lőtte el, Rusák viszont némi ügyetlenkedés után védeni tudott. A 26. percben Szatmári kapott labdát a bal oldalon, a jobb lábára cselezett, éles szögből a kapus kezébe lőtt.

A 29. percben megszereztük a vezetést: Katona ívelt a jobb szélen Palincsárhoz, aki gyönyörűen fordult le az emberéről, pontosan centerezett Lencsének, aki közvetlen közelről nem hibázott. (0-1)

A 35. percben sarokrúgást végezhettünk el, középen többen is érkeztünk rá, de végül nem tudtuk bekotorni a labdát Rusák hálójába. A 42. percben 20 méterről végezhetett el szabadrúgást a Gyirmót: a labda mögé Májer állt oda, és védhetetlenül tekert a bal felsőbe, így döntetlennel fordultunk. (1-1)

A szünet után három perccel máris megszereztük a vezetést: Baki első próbálkozását még kiszedte a sarokból Rusák, de a következő beadásnál már nem védhette a hazai kapus hórihorgas hátvédünk fejesét. (1-2)

A második félidőben Csertői Aurél együttese az 58. percben próbálkozott először, ám Herjeczki távoli lövése nem okozott gondot Somodinak. Néhány perccel később Májer próbálkozását kellett kitolnia kapusunknak a rövid sarokból.

A 75. percben akár a harmadik gólt is megszerezhettük volna: Katona szöktette Lencsét, ő remekül adott be Szatmárihoz, aki kapásból, jobbal lőtt, de Rusák bravúrral védett.

A 81. percben Szabót próbált meg kilépni a védelmünk mögött, Baki azonban visszahúzta, ezzel megkapta második sárgáját, tíz emberre fogyatkoztunk. A szabadrúgás után Villám lőtt távolról, bombája azonban mellé ment.

A hajrában nagyot küzdöttünk védekezésben, hogy megtartsuk előnyünket, de igazán nagy lehetőséget nem alakított ki az utolsó percekben a Gyirmót, így nagyon értékes győzelmet arattunk kitűnő formában lévő riválisunk otthonában.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman