HÍREK

NAGY ZSOMBOR GÓLJA, AVAGY EGY TÖBBÉVES MUNKA GYÜMÖLCSE

2019-11-01

NAGY ZSOMBOR GÓLJA, AVAGY EGY TÖBBÉVES MUNKA GYÜMÖLCSE

Az MTK Budapest egyéni képzésének hosszú, de értékes folyamata is megmutatkozott az elmúlt időszakban.

Közel három éve már, hogy az MTK Budapest elkezdte a Talent-programot, amiben férfi és női szakágunk utánpótlás, és felnőttkorú játékosainak egyéni képzésére fordítanak több figyelmet plusz edzésekkel. Ennek a munkának is köszönhető Nagy Zsombor DEAC ellen szerzett mutatós találata, amelyről balbekkünk ezt mondta:
– Szöglet után nem sikerült a hazaiaknak tisztázni, láttam, hogy a centerpozíció üresen maradt, így próbáltam oda helyezkedni. Mátétól kaptam szenzációs labdát, és sikerült szép mozdulattal gólt szerezni. Szerencsére az ilyen és hasonló szituációkat rengeteget gyakoroltuk Ciki bá'-val az elmúlt években, délutánonként rendre kint maradtunk, sokat gyakoroltuk a befejezéseket, hiszen a modern fociban a védőknek is feladata a kapu előtti veszélyes játék. Hozzájárulnak a plusz edzések a jó formához és a gólokhoz, rengeteget vagyunk kapu előtt, jobban érezzük, ha odajutunk, akkor gondolkodás nélkül, már-már ösztönösen tudunk úgy dönteni, hogy a kapura veszélyesek legyünk.

A találat után a Talent-program vezetője, Teodoru Vaszilisz elmondta, hogy ez a hosszútávú folyamat elkezdett beérni, és ez is mutatja, jó döntés volt a módszer alkalmazása:
– Mikor Zsombi odakerült, bevillant nekem, hogy mennyit gyakoroltunk ilyen mozdulatokat, szituációkat. amikor befordult, már csak az volt a kérdés, hogy kaput talál-e. Jó érzéssel tölt el, hiszen ez nem egyik napról a másikra alakult ki, ez hosszú évek munkája, ami elkezdett beérni. Zsombi szorgalmas, fejlődőképes, ezért is értékes ez a találat. Sok utánpótlásmérkőzésen ott vagyok, látok vissza dolgokat. Ez egy szürke hétköznapi munka, aminek az eredményét a meccsen jóleső érzés viszontlátni. A cél az, hogy amikor a fiatalok felkerülnek a felnőttekhez, ezzel már ne kelljen foglalkozni. Most  Zsombi eseténél, míg korábban Palincsár Martinnál is látszott, hogy az egyéni képzés kezd beérni. Az igazi mutató az lesz, ha a felnőtt csapatnál többször is viszontlátjuk a gyakoroltakat.

Egyesületünk továbbra is kiemelt figyelmet fordít az egyéni tehetséggondozásra, amelyet a férfi és női csapatainknál is folyamatosan alkalmaz a stáb, így elősegítve játékosaink fejlődését.

Nagy Zsombor remekül kivitelezett találata:

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman