HÍREK

Megérdemelt győzelem Tiszakécskén (GALÉRIA)

2019-09-01

Megérdemelt győzelem Tiszakécskén (GALÉRIA)

Sima győzelem a 7. fordulóban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Duna Aszfalt TLC–MTK Budapest 0-3 (0-1)

Tiszakécske, Tiszakécske Városi Sportcentrum, 850 néző

Vezette: Kovács J. Zoltán (Hanyecz, Kis, Kiss)

Gólszerző: Bognár (35.), Vass (50.), Lencse (69., 11-esből)

Sárga lap: Csáki (59.), Timári (86.)

Duna Aszfalt TLC: Varga – Oláh, Preklet (Gréczi, 63.), Csáki, Fabio – Kocsis, Ludánszki, Tölgyesi (Zádori, 59.), Szuhodovszki – Nyilas (Tímári, 71.), Kirchner

Vezetőedző: Simon Antal

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Pintér, Varju, Nagy – Kata, Palincsár, Bognár (Kanta, 88.) – Vass (Katona, 66.), Lencse, Schön

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában labdarúgócsapatunk a Duna Aszfalt TLC otthonába, Tiszakécskére látogatott. Michael Boris öt helyen változtatott a kezdőcsapaton az FC Ajka elleni találkozóhoz képest. Az első 15 percben jóval aktívabban játszottunk, mint a házigazdák, akik behúzódtak saját térfelükre, és inkább a kontratámadásokra építettek. Az első negyed óra végén Lencse kapott ígéretes labdát Schöntől, a tizenhatoson belüli cselét követően azonban becsúszva szerelte az egyik hátvéd.

Nyolc perccel később Bognár kapott remek átadást a tizenhatoson belül, az alapvonalról élesen lőtte be a játékszert középre, de tisztázott a Tiszakécske. Egy perccel ezután Schön próbálkozott távolról, ám Varga fogta lövését.

Az első Tiszakécske helyzet a 27. percben következett: Nyilas remek kényszerítő után Somodival állt szemben, de kapusunk óriási bravúrt bemutatva elhárította a veszélyt. Négy perccel később előttünk adódott ziccer: Nagy Zsombor ugratta ki Schönt, aki közel került a hazai hálóőrhöz, így emeléssel próbálkozott, de a labda elrepült a kapu fölött.

A 35. percben sikerült előnybe kerülni: Lencse ugrott ki a lesvonalról, türelmesen megtartotta a labdát, majd Bognárnak készített le, aki kapásból a rövid sarokba tekert. (0-1)

A félidő vége előtt igyekezett felpörögni a Tiszakécske, de Nyilas középre tartó szabadrúgásán kívül – melyet könnyedén hárított Somodi – nem tudtak igazi lehetőséget kialakítani, így egygólos előnynél mehettünk az öltözőbe.

A második játékrészt remekül kezdtük, ugyanis már az 50. percben növeltük az előnyt: Schön szökött meg a bal oldalon remek indítást követően, visszapasszolta Vasshoz a labdát, aki a hosszúba belsőzött. (0-2)

A 61. percben Lencse kapta meg a játékszert az ellenfél térfelén, szépen tört be a tizenhatoson belülre, a jobb lábára cselezett, majd a felső kapufát találta el. Ezt követően Bognár kísérletezett húszról, Varga védeni tudott azonban.

Egy perccel később a hazaiak veszélyeztettek, Kirchner fejese egy méterrel elment a kapu fölött, nem kellett túlzottan izgulnia Somodinak. A 64. percben szöglettel jöhetett a Tiszakécske, némi kavarodás után Csáki lőhetett volna, viszont Fülöp kiválóan mentett az utolsó pillanatban.

A 66. percben Katona jött be csereként, majd a 67. percben rögtön büntetőt harcolt ki, ugyanis amikor szépen húzta a bal lábára a labdát, Szuhodovszki akasztotta. A tizenegyest Lencse vállalta, és okosan helyezett a bal alsóba, hiába ment jó felé Varga. (0-3)

A 72. percben Gréczi tekert a hosszú sarkunk felé, viszont Somodit nem tudta átverni, kapusunk szögletre ütött. Két perccel ezt követően Fabio lövésénél kellett ismét észnél lennie kapusunknak. A 83. percben Bognár gyönyörűen löbbölt Lencséhez, aki okosan próbálta meg átemelni a kapust, picit sajnos mellé ment a kísérlete. 

A mérkőzés utolsó perceire vezetőedzőnk pályára küldte Kanta Józsefet, aki idén először szerepelt bajnoki mérkőzésen. A hajrában újabb említésre méltó esemény nem történt, így magabiztos győzelmet arattunk, amivel jelentősen előreléptünk a tabellán. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman