HÍREK

Lucsánszky: „Egy percig sem gondolkodtam a felkérésen” - interjú

2019-03-11

Lucsánszky: „Egy percig sem gondolkodtam a felkérésen” - interjú

A keddi naptól kezdve Lucsánszky Tamás irányítja NB I-es csapatunkat.

Az új vezetőedző olyan szakembernek tartja magát, aki precízen szereti felkészíteni a játékosokat a következő meccsre, és fontosnak tartja, hogy mielőbb elérje azt, hogy a pályán a védekezésnek és a támadójátéknak is egyaránt a mi csapatunk legyen az irányítója. Mivel a klubhoz van kötődése, ezért dupla kihívásként tekint erre a lehetőségre. 

– Hogyan fogadta az MTK Budapest megkeresését?
– Egy percig sem gondolkodtam a felkérésen, mert nagyon nagy kihívásnak tartom. Nem árulok el titkot azzal – ezt a környezetemben lévők már régóta tudják  –, hogy én MTK-szurkoló vagyok, így nekem ez a felkérés dupla kihívást jelent. 20 éven át dolgoztam egy ilyen komoly lehetőségért, edzői karrierem csúcsának nevezném ezt a felkérést, így természetesen szeretnék élni a klub részéről felém mutatott bizalommal. Igyekeztem MTK-múltú stábot összerakni: Farkas Attilával és Nagy Gáborral korábban sikeresen dolgoztunk együtt, de Farkas Viktor is a stáb tagja lesz. 

– Edzőként hogyan jellemezné magát?
– Pragmatikus embernek és edzőnek tartom magam. Szeretek precízen dolgozni, és bár a futballban nehéz mindenre előre felkészülni, de megpróbálok a lehető legtöbb dolgot megtervezni. Fontosnak tartom azt, hogy egy játékos a meccsre való felkészülés során minél több információt megkapjon ahhoz, hogy kritikus helyzetben tudja, mire is számítson.  

– A hétvégén újabb fontos mérkőzés vár a csapatra a Puskás Akadémia otthonában. Mire lesz elég ez a pár nap?
– Az ismerkedés jegyében telik el, a lehető legjobb összetételt kell megtalálni a hadra fogható játékosokból. Természetesen tudom, hogy sok hiányzónk akad, ezért az első időszakban csak a bevethető játékosokra tudok számítani, de összességében elmondható, hogy az MTK teljes keretét kulturált, intelligens futballra alkalmas játékosok alkotják, és az ilyen típusú játékosokhoz ugyanilyen módon kell hozzányúlni. A futball az egyensúlyok sportja, a célom az, hogy mind a védekezésünket, mind a támadójátékunkat mi irányítsuk. Ehhez persze idő kell, de tudom, hogy a futballban ebből rendre kevés van. Az MTK-nak ráadásul van egy filozófiája, hiszen úgy kell eredményesen dolgozni, hogy közben fiatalokat is sikeresen a csapatba tudjunk építeni. Komplex feladat, ezért is érdekes a kihívás, de állok elébe.  

– Eddig minden osztályban bajnok lett, ahol dolgozott. Az első NB I-es idénye elé hogyan tekint?
– Minden elsőnek van jelentősége az ember életében, de miután már több mint 300 NB II-es mérkőzés tapasztalata van a hátam mögött, nagy vizsgadrukk nincs bennem.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman