HÍREK

Lucsánszky: „A második félidei játékunkra lehet és kell építeni”

2019-04-27

Lucsánszky: „A második félidei játékunkra lehet és kell építeni”

Így értékelt vezetőedzőnk, Lucsánszky Tamás a mérkőzés után.

- Óvatos játékkal kezdődött a meccs, de ez várható volt, hiszen nagyon fontos volt, ki szerzi az első gólt. Ez a nyomás mindkét csapaton érződött, de mi kaptunk egy erősen elkerülhető gólt, ezt követően már nekünk kellett lényegesen többet kocáztatnunk. A második félidei játékunkban még a győzelem is benne volt, egy kicsit pontosabbnak kellett volna lenni, de a számtalan pontrúgás után is sok lehetőség adódott - kihasználatlanul. Egy hete kritizáltam a rossz hozzáállást, most szerencsére homlokegyenesen mást mondhatok: szenvedéllyel játszottak a játékosok, el is mondtam nekik, hogy erre már lehet építeni. 1000%, hogy elérjük a minimális célkitűzést, biztos vagyok benne, jövőre is első osztályú lesz az MTK.

Vezetőedzőnk az elmúlt időszak eredményei kapcsán is kapott kérdést.
- Ez sajnos nem egy négy meccses rossz széria, hanem sajnos már 15-16 mérkőzés óta tart, ezen nem tudtunk egyelőre javítani, de a második félidei játékunk egyértelműen biztató, azt kell átmenteni a folytatásra.

Újságírói kérdésként felmerült Vass Ádám és Ulysse Diallo helyzete is.
- Ahogy elmondtam az öltözőben és nyilvánosan is: ennél a klubnál minden játékostól legalább 110%-ot várok el. Szakmai okai vannak a döntésnek: úgy éreztük, hogy Ádám nincs teljesen lélekben már ennél a klubnál, ez a teljesítményére is kihatott, így nem csak a jövőben, hanem jelenleg sem tud segíteni már az MTK-nak, ezért úgy határoztunk, nincs értelme tovább folytatnunk a közös munkát. Diallo kapcsán szó sem volt arról, hogy kikerült volna a keretből, ő egyszerűen nincs megfelelő fizikai és mentális állapotban, ezért létfontosságú, hogy minél előbb megfelelő erőnléte legyen. A héten ezért az erőnléti edzőnk kiemelten, külön foglalkozott vele. Amint jó állapotban lesz, számítunk rá.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman