HÍREK

Legyőztük a Soroksárt (GALÉRIA)

2019-08-18

Legyőztük a Soroksárt (GALÉRIA)

Pazar első félidőnek köszönhetően begyűjtöttük a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Soroksár SC 3-2 (3-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 1758 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Gaál, Farkas, Horváth)

Gólszerző: Bognár (11., 45.), Vass Patrik (35.), illetve Huszák (83., tizenegyesből), Lőrinczy (88.)

Sárga lap: Pintér (87.), Lencse (90+3) illetve Gyömbér (39.), Lipcsei Péter (40.), Lőrinczy (53.), Pászka (80.), Gárdos (90.)

MTK Budapest: Bese – Katona (Fülöp, 56.), Pintér, Varju, Nagy – Mezei, Kata, Bognár (Babinszky, 72.) – Vass, Lencse, Zuigeber (Simon, 64.)

Vezetőedző: Michael Boris

Soroksár SC: Varga – Molnár (Erdélyi, 45.), Gyömbér, Valencsik, Pászka – Csonka, Misics (Lőrinczy, 45.) – Orosz (Novák, 79.), Huszák, Gárdos – Korozmán

Vezetőedző: Lipcsei Péter

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában együttesünk a Soroksár SC-t fogadta. A találkozó előtt klubunk legendás edzője, Garami József végezte el a kezdőrúgást, aki nemrég ünnepelte 80. születésnapját, a Mesteredzőt köszöntöttük is  

Az első valamirevaló lehetőség a 8. percben alakult ki: Lencse tartotta meg szépen a labdát, majd Zuigeberhez passzolt, aki 14 méterről lőhetett, ám a védők beleléptek fiatal támadónk kísérletébe. Három perccel később megszületett az első találat: Bognár passzolt Zuigeberhez, remek ütemben kapta vissza a labdát, és lőtt kapásból a hosszú felső sarokba. A labda Vargához, sőt a felső és oldalsó kapufához is hozzáért, de végül a hálóban kötött ki. (1-0)

A 22. percben növelhettük volna az előnyt: Bognár kanyarított be a jobb oldalról pontrúgást, Pintér érte el a labdát, de fejese a kapu mellett kötött ki. Az első Soroksár helyzet a 26. percben következett, de Huszák távoli lövése elkerülte a kapunkat. Két perccel később ajtó-ablak helyzet adódott a Soroksár előtt, ám szerencsére Huszák elpuskázta.

A 35. percben Mezei szerzett labdát az ellenfél térfelén, Lencséhez passzolt, ő pedig gyönyörűen centerezett Vass Patrikhoz, aki nem hibázott ziccerben. (2-0)

Két perccel ezután majdnem szépített a Soroksár: Huszák adott be a jobb oldalról, Korozmán lövését közvetlen közelről óriási bravúrral hárította Bese.

A 42. percben Bognár remekül csinált magának helyet a tizenhatos előtt, aztán belsővel tekert a hosszú felé, picivel ment el csak a kapufa mellett a játékszer. A félidő vége előtt végleg eldőlni látszott a találkozó. Mezei harcolt ki szabadrúgást 20 méterre a kaputól, a labda mögé Bognár állt oda, és megszerezte idei harmadik szabadrúgásgólját. (3-0)

A második játékrész Bese védésével kezdődött, ezt követően mi kerültünk a vendégek kapuja elé mutatós kontra után, viszont Varga is észnél volt. Az 54. percben Katona ívelt be jobbról, Lencse csak belekotorni tudott a labdába, Zuigeber érkezett, de a lövése megpattant, így nem ment kapura.

A 69. percben a soroksáriak vezethettek ellentámadást, Lőrinczy cselezett befelé, majd lőtt 20-ról, azonban picivel fölé ment a labda. 

A 74. percben rezdült meg először a soroksári háló a második félidőben: a csereként beálló Babinszky adott középre, a szintén csere Simon pedig ballal lőtt a hosszúba, de előbbi lesen volt, így érvénytelen lett a találat. 

A 83. szinte a semmiből kapott büntetőt a vendég alakulat, amikor Varju akasztotta az egyik soroksári támadót, a tizenegyest pedig Huszák higgadtan értékesítette. (3-1)

A 88. percben tovább melegedett a helyzet, amikor Pintér szabálytalankodott közvetlenül a tizenhatosunk előtt. A csereként beálló Lőrinczy vállalta a szabadrúgást, és szépen tekert a kapunkba. (3-2) 

A hosszabbításban még Erdélyi került a kapunk elé, de Bese higgadtan tudta fogni a lövést, így megszereztük a szezon első hazai győzelmét, ezzel ismét előrébb léptünk a tabellán. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman