HÍREK

Kiütéses győzelemmel kezdtük a Magyar Kupát

2020-09-19

Kiütéses győzelemmel kezdtük a Magyar Kupát

Magabiztosan jutottunk tovább a MOL Magyar Kupa 7. fordulójába a 43. sz. Építők SK elleni győzelemmel.


A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

43. sz. Építők SK - MTK Budapest 0-8 (0-4)

Budapest, III. ker. TVE Stadion

Vezette: Berényi (Sinkovicz, Deme)

Gólszerzők: Miovski (1., 60.), Lencse (18., 11-esből, 23.), Prosser (22., 11-esből, 52., 57.), Schön (85.)

Sárga lap: Kires (15.)

43. sz. Építők SK: Kires - Hámory (Mészáros, 63.), Kmetykó, Gergely, Örkényi (Rozsáli, 62.), Gerhardt, Stampf, Borgulya G. (Kocsis, 69.), Demeter, Szabó Zs., Orosz

Vezetőedző: Dr. Hevesi Tamás

MTK Budapest: Somodi - King, Varju, Ferreira, Barna - Kata, Mezei (Kanta, 46.), Palincsár - Prosser, Lencse (Bíró, 70.), Miovski (Schön, 62.)

Vezetőedző: Michael Boris

Azonnal támadásba lendültünk a kezdés után a Magyar Kupa-meccsen: fél perc elteltével Miovski tört be a tizenhatoson belülre, átjutott a védőkön, és a jobb alsóba lőtt ballal 10 méterről (0-1).

A túloldalon Stampf lőhetett szabadrúgást 18 méterről, remek helyről a 4. percben, a középre érkező labdát Somodi lehúzta.

Támadásban maradtunk, és néhány perc elteltével jött a következő esély: Lencse lekészített labdáját Mezei lőtte kapura.

A 17. percben Miovski startolt rá a labdára, a kapus csak elhúzni tudta a lábát, járt a jogos büntető, a 11-est pedig Lencse higgadtan helyezte a jobb alsó sarokba (0-2).

Nem álltunk le, és jött az újabb jogos 11-es: ezúttal Lencse ellen szabálytalankodtak, Prosser pedig növelte az előnyt (0-3).

Alig egy perc múlva ismét gólt szereztünk: Mezei lőtte be a labdát, a jobbról érkező Lencse pedig közelről a kapuba passzolt (0-4).

Prosser előtt adódott az újabb esély, 16 méteres, helyezett lövése azonban nem sokkal ment el a jobb felső sarok mellett. Palincsár is betalálhatott volna, ám 13 méteres, lapos kísérlete után elakadt a labda egy lábban. A félidő lefújása előtt Ikenne-King ugrott ki a jobb szélen, lövését szögletre mentette Kires, így 0-4-el fordultak a csapatok.

A félidőben Kanta beállt, csapatkapitányunk először lépett pályára ebben a szezonban sérülése után. Az első helyzet Lencse előtt adódott, akinek 20 méteres lövését a kapus szögletre mentette.

Így is jött azonban az ötödik találat, az 52. percben Barna ugrott ki a tizenhatos bal oldalán, centerezett a hosszún érkező Prossernek, aki nem hibázott (0-5).

Nem álltunk le, és egy remek kispasszos játékot követően Barna lépett ki ismét a tizenhatos bal szélén, és szinte lemásolva az előző találatot, a hosszún érkező Prossernek tálalt, aki megszerezte harmadik gólját (0-6).

Egy órányi játék után már 0-7 volt az állás: Prosser szögletét Miovski fejelte a kapuba (0-7).

Jöhetett volna a nyolcadik is, ám Barna pontos passzát Lencse kevéssel a léc fölé helyezte kapásból. Prosser is kishíján megszerezte a negyedik gólját a 78. percben, de kemény lökete után a kapus a jobb felső sarok elől mentett. 

A végeredményt aztán Schön állította be, szélsőnk ballal lőtte ki félmagasan a hosszú sarkot (0-8), így magabiztos és eredményes játékkal jutottunk tovább a MOL Magyar Kupa következő körébe.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman