HÍREK

Két új MTK-s dal a hazai meccseken - itt meghallgatható!

2020-09-09

Két új MTK-s dal a hazai meccseken - itt meghallgatható!

Ugyan egyelőre új indulónk nincs, de két MTK-s dal is részese lett az NB I-be való visszatérésünknek - mindkettőt hallhatták már szurkolóink a hazai bajnoki mérkőzéseken az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A dalokat várhatóan a klub egyéb környezetben is használni fogja majd.

Az egyik Biga és Tóth Ádám remekműve, amely a csapatok bemutatása után csendül fel először a mérkőzések előtt, majd a bemelegítések után is elhangzik. A másik dal pedig a Gerebics Sándor & Begyik Marcell duó MenjeTeK! című alkotása, ennek rövidített verziója lett a hangulatfokozó videó a csapatok kivonulása előtt.

A meccsek félidejében mindkét dal teljes hosszában lejátszásra kerül.
 

Az első dal, a "Bajnokok leszünk" megszületéséről így mesélt Tóth Ádám: 

„Sport, de leginkább futball szerető ember vagyok.
Egészen kicsi koromtól kezdve focizok is, bár a munka, és egyéb elfoglaltságok miatt csak az őszinte szenvedély maradt meg az akkori szerelemből. 
A dal elkészítésében ez mindenképp motivált, illetve a múltamat tekintve nagyon jól tudtam, hogy mi illeszkedne egy csapathoz szövegben. Szerzőtársammal, BIGÁval abszolút közös szerzeményünk a dal.
Nagyon jól kiegészítjük egymást benne. Mindenképp szerettünk volna egy kicsit himnikus, de nem teljesen magasztos dalt írni az MTK-nak.
Mindezt igyekeztünk modern, de zenei köntösbe csomagolni.
Reméljük, hogy szeretni fogják az emberek, a szurkolók.
 
Üdv.,

Edem"

 


A MenjeTeK! című dal alkotója az alábbi gondolatokat osztotta meg:

"Gerebics Sándor vagyok, 20 éves, immáron egyetemi hallgató. 

Június elejét írtunk, mikor érettségi vizsgáim és 2 Zeneakadémia felvételi vizsga között rábukkantam a pályázatra az interneten. Elsőre nagyon megörültem, ugyanakkor szívem a torkomban dobogott, hisz korábban ilyen típusú munkában még nem volt részem, ugyanakkor versenyúszóként pontosan tudtam, mennyire fontos egy motiváló zenei töltet egy csapat számára, pláne egy oly nagy sporttörténeti, tradicionális és népszerű hazai sportklubnak, mint az MTK. Felhívtam Begyik Marcell barátomat, miszerint: - Hé öcskös! Lenne itt egy izgalmas projekt!... Az MTK focicsapata keresi legújabb zenéjét, van rá 5 napunk! - mire Ő egyből rávágta: - Benne vagyok! - Ezt követően egy nagyon sűrű, ámde igazán hatékony 5 nap után elkészült életünk első közös munkája, a MenjeTeK, a többi pedig már történelem...

Óriási köszönettel tartozunk Markó Zsófiának (Ének/vokál) , Krátky Móninak (vokál), és nem utolsó sorban Gutási Ádámnak (hangtechnika), akik nélkül még ma is készülne a dal.

Szintén köszönjük az MTK stábjának a bizalmat! 

Hallgassátok szeretettel! 

Gerebics Sándor
gerebicssandor@gmail.com


A dal teljes verziója itt hallgatható meg:
 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman