HÍREK

Jöhet a nyolcadik 18:30-tól a Bozsik Stadionban

2014-09-20

Jöhet a nyolcadik 18:30-tól a Bozsik Stadionban

A Dunaújváros PASE ellen, az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában jöhet a nyolcadik győzelem pályaválasztóként. Sorozatban hét megnyert hazai bajnoki mérkőzéssel büszkélkedhet az MTK Budapest. Már amennyire hazainak lehet hívni a szériát, ilyenkor kap értelmet a pályaválasztó kifejezés. És ez így lesz még két évig.

Három helyszín járt a hét győzelemhez. Az első négy még a Hidegkuti Nándor Stadion termése volt. A Debrecen elleni 5-2, a Pápa elleni 2-0, a Puskás Akadémia ellen 2-1, a Kaposvár ellen 2-0 (Kispesten is nyert a gárda, akár eggyel hosszabb is lehetne a lista.). Már ősszel az új otthonban Kispesten ismét a Debrecen jött, meg az 1-0. A harmadik hazai pálya Felcsúton volt a Honvéd elleni 2-0 alkalmával. (MLSZ rendelkezés szerint nem lehet pályaválasztóként mérkőzést rendezni az ellenfél stadionjában.) Következett az FTC elleni 2-1, immáron ismét a Bozsik Stadionban. A 16-4-es gólkülönbséggel teljesített széria, ezzel az akadályrendszerrel páratlan a honi labdarúgás történetében.

[image]

Ismert, az MTK győzött múlt héten, Pápán is, épülnek föl a sérültek, kellemes őszi futballidőt adott a jó sors.

A mezszámos összeállítások:

MTK Budapest FC - Dunaújváros PASE

Vezeti: Kassai Viktor (Varga G., Varga Zs., Farkas B., - Németh Á., Nagy R.)


MTK Budapest: 1 Hegedüs – 2 Nagy, 5 Kelemen, 21 Vukmir, 24 Poór – 38 Vass Á., 19 Kanta,16 Pölöskei – 17 Vass P., 9 Sergio, 7 Horváth

Csere: 28 Groppioni, 12 Kálnoki-Kis, 3 Deutsch, 15 Thiam, 8 Csiki, 14 Torghelle, 18 Bese

Sérült: Hidvégi (Enyhe agyrázkódást szenvedett és felszakadt a szeme alatt a bőr)

Sérülésből épül: Baki

Garami József előzetese:

- Kétszer láttam a dunaújvárosiakat, és meg kellett állapítanom, hogy sokat erősödtek. Kipróbált játékosok alkotják a védelmet, nagyszerű a középpályás soruk és a támadó szekció is jobb, mint tavaly, így igazán jó csapattal találkozunk. Örömteli, hogy gyógyulgatnak a csatárok, de többen is csak a közelmúltban kezdtek edzeni, így még várni kell, hogy igazán formába lendüljenek.

Annyira nem gyenge ez a Dunaújváros, mint azt a felületes szemlélő gondolná. Az előző hétvégén Nyíregyházán szerzett pontot. Jó, a Szpari nem éppen bajnokesélyes, de nehéz ott nem kikapni. Az Eb-selejtező előtti fordulóban a tavalyelőtti Győr otthonában három gólt lőttek. Igaz, így sem szereztek pontot. Három döntetlen mellett négy vereséget szedtek össze. A dunaújvárosi stadion korszerűsítése miatt hasonló gondokkal küzdenek, mint az MTK a pályaválasztást illetően.

Amúgy újoncok az idén, de komoly első osztályú múlttal rendelkeznek. A csúcsot az ezredfordulón érték el: bajnoki címmel és ezüstéremmel. Akkoriban, az MTK-t is csúcsra vezető, Egervári Sándor volt a szakmai dirigensük.

Dunaújváros PASE: 1 Milinte – 2 Villám, 4 Gavrics, 32 Szekeres, 9 Csehi – 8 Józsi, 23 Dodlek, 10 Böőr, 30 Nikházi, 16 Thiago – 3 Perics

Dobos Barna vezetőedző: - Természetesen, mint a szurkolók, a játékosok, én is nagyon tudnék örülni, ha megszereznénk az első győzelmünket. Az MTK rendkívül jó pozícióban várhatja ezt a mérkőzést, akár papírformának is tarthatják, hogy nekik hazai pályán ezt a mérkőzést meg kell nyerni. Mi megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat, és szeretnénk pontot, pontokat hazahozni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman