HÍREK

Jó játék és egy pont az Örökrangadón

2020-08-14

Jó játék és egy pont az Örökrangadón

A mieink az első félidőben jobban játszottak a bajnoknál, Gera révén vezetést is szereztünk, majd fordulás után egy egyéni alakítás után egyenlített a vendégcsapat. Az egy pontért megküzdött csapatunk, sőt, a győzelemhez is közelebb álltunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4445

Vezette: Solymosi Péter (Bornemissza, Tóth II., Márkus, Csonka, Szilágyi)

Gólszerző: Gera (37.), illetve Tokmac (59.)

Sárga lap: Baki (15.), illetve Boli (57.)

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Baki, Nagy, Herrera – Katona, Cseke, Mezei (Kata, 88.)– Gera (Palincsár, 78.), Myke (Bíró, 79.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Blazics, Dvali, Civics – Sigér, Haratin (Somalia, 79.) – Laidouni (Uzuni, 45.), Isael (Varga, 73.), Tokmac – Boli

Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Egy év várakozás után újra NB I-es meccsen szurkolhattunk labdarúgócsapatunknak, az ellenfél pedig nem volt más, mint a tavalyi bajnok Ferencváros. A mérkőzés előtt egy rossz hír érkezett: Pintér Ádám megsérült, ezért az utolsó pillanatban kellett változtatni a tervezett kezdőcsapaton.

Az Örökrangadó első helyzete a zöld-fehérek előtt adódott, ám Sigér közeli próbálkozását Mijatovic bravúrral hárította. A közel teltházas Új Hidegkuti Nándor Stadion a 11. percben hördült fel először igazán: ekkora Katona beadására Myke érkezett, de végül az egyik vendég védőről szögletre pattant a labda. A sarokrúgás után Schön lőhetett, Dibusz mentette meg a góltól a csapatát, a kipattanót Myke estében már nem tudta bekotorni.

Jött a következő hazai sansz: Schön szöktette Herrerát, aki bal szélről bődületes kapufát lőtt. Az első 15 perc alapján egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt, több nagy lehetőségünk adódott!

A kezdeti rohanás után picit lassítottak a csapatok, a 28. percig kellett várni a következő helyzetig, ekkor Tokmac lépett ki ígéretes Fradi kontra után, de végül szépen visszazártunk. Három perccel később Gera játszott össze Balázzsal, aki éles szögből épphogy a kapu mellé lőtt.

A 37. percben – talán nem elfogultság azt írni, megérdemelten – megszereztük a vezetést: Herrera szerezte meg a labdát, hiába szabálytalankodtak vele, Solymosi előnyszabályt adott, Schön lecsapott, kiugratta Myke-t, aki Gerához centerezett, Dani pedig nem hibázott ziccerben. (1-0)

A félidő vége előtt megduplázhattuk volna előnyünket, ám Schön okos lövésére leért Dibusz, az ismétlés pedig már nem sikerült. Egy perccel később Tokmac távoli lövését szedte ki a sarokból Mijatovic, így előnyből várhattuk a folytatást.

A második félidőben megint betalálhattunk volna: Schön óriási sprint után megszerezte a labdát a zöld-fehérek kapuja előtt, Dibuszra vihette rá, de védte a ziccert a hálóőr. Az 54. percben a Ferencváros szerzett labdát a mi térfelünkön, Baki jó ütemű becsúszása kellett, hogy elkerüljük a veszélyt.

Az 59. percben egyenlített a Fradi: Tokmac szépen fordult meg a tizenhatosunkon belül, majd okosan belsőzött a hosszú sarokba. (1-1)
Igyekeztünk újra irányítani a gól után, a 65. percben Gera lövése gurult el a rövid mellett, majd szabadrúgása tévesztett picit célt.

Ezt követően picit óvatosabb játékra váltottak a csapatok, de a gól még benne volt a meccsben. Mi is mentünk előre, az FTC is, a hajrában Varga előtt adódott helyzet, de Mijatovic szépen mentett ismét. 

A mieinknél Schön dönthetett volna, ám 18 méteres, kemény löketét Dibusz fogta a bal alsó sarok elől, így 1-1-el zárult az Örökrangadó.

A mieink az első félidőben jobban játszottak a bajnoknál, majd fordulás után egy egyéni alakítás után egyenlített a vendégcsapat, az egy pontért megküzdött csapatunk, sőt, a győzelemhez is közelebb álltunk. A közönség elismerte a csapat játékát, a lefújás után szólt a "Szép volt, fiúk!".

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman