HÍREK

Jegy- és beléptetési információk a szombathelyi mérkőzéssel kapcsolatban

2014-11-03

Jegy- és beléptetési információk a szombathelyi mérkőzéssel kapcsolatban

A Szombathelyi Haladás Rohonci úti stadionjában tartandó valamennyi labdarúgó mérkőzés alkalmával a szurkolóknak névre szóló egyedi jegyet bocsátunk ki, így lesz ez a 2014. november 9-én megrendezésre kerülő Szombathelyi HALADÁS – MTK Budapest FC OTP-BANK liga mérkőzés esetén is.

 

Jegyvásárlás:

 

Klubkártya, futballkártya kötelező a jegyvásárláshoz.

 

950 db jegy áll a vendégszurkolók rendelkezésére, amelyek Szombathelyen és az interneten kerülnek értékesítésre.

 

A meccsjegy.mlsz.hu weboldal Haladás oldalán elővételben megvásárolhatók a jegyek, amely otthoni kinyomtatása révén elkerülhető a stadion jegypénztárában való sorban állás.

 

Jegyár: interneten történő vásárlás esetén 1.000,- Ft/db, illetve elővételben amely csak Szombathelyen lesz 1.200,- Ft/db, mérkőzés helyszínén 1.400,- Ft/db

 

Beléptetés során a rendező jogosult beazonosítani a jegytulajdonost, ezért kérjük, hogy klubkártyáját, futballkártyáját, vagy arcképes igazolványát hozza magával a szurkoló.

 

Stadion vendégjegypénztára 15:00 órakor nyit a mérkőzés napján, kérjük, hogy a jegy nélkül, autóbusszal érkező szurkolók is legkésőbb 15:45-ig érkezzenek meg a pénztárhoz.

 

Gépkocsi parkolás:

 

Vendég szurkolók a Kenderesi utcában kialakított parkolókban tudják járműveiket elhelyezni, amely cca. 500 m-re található a vendégbejárattól

 

Beléptetés:

 

Forgókapus beléptető rendszer üzemel a szombathelyi stadionban, amelyen a beléptetés 15:00 órakor fog kezdődni.

 

Fontos információ a beléptető kapukkal kapcsolatban, hogy az érkező szurkoló ne forgassa át maga előtt a rendszert, mert akkor nem tud majd belépni. Amennyiben egy jeggyel másodszor próbálnak majd belépni, a rendszer „ismételt” felirattal jelzi, hogy a belépő már felhasználásra került. Abban az esetben, ha a belépő érvényes, de a szurkoló eltéveszti a szektort, a rendszer a „téves kapu” kiírással tájékoztatja erről a szurkolót és a rendezőket.

 

Kérjük szurkolóinkat, hogy a beléptető kapuba ne teljesen szemben, hanem vállukat kissé előrefordítva, oldalazva lépjenek be.  Amennyiben táskával, vagy csomaggal érkezik a mérkőzésre, azt maga elé szorítva lépjen be a forgókapuba, a táska pántja, vagy ruházata ne akadjon be. Amennyiben mégis valamilyen probléma adódna, és a kapu megáll, kérjük szurkolóinkat, hogy ne kezdjék feszegetni, lökdösni azt, hanem figyeljenek a rendezők instrukciójára.

 

Szurkolók ellátása:

 

A vendégszektorban büfé és illemhelyek várják a szurkolókat.

 

Szurkolói magatartás:

 

Kérjük a szurkolókat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatokat, tartózkodjanak a rasszista, gyűlöletre uszító, másokban félelmet keltő, vagy másokat megbotránkoztató, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben a két klub komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a transzparensek tekintetében is változott az MLSZ Biztonsági Szabályzata. Ezek alapján már nincs szükség a mérkőzésre a rendőrség és a Szövetség engedélyére ahhoz, hogy valaki szurkolói transzparenst vigyen be a mérkőzésre. Azonban változott jogszabályok szerint, az a transzparens vihető be a sportlétesítmény területére, amely nem bír mások iránti gyűlöletre uszító, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő tartalommal (például politikai tartalom), vagy nem tartalmaz egyébként jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet. A beléptetésnél a rendezők ezeket a feltételeket ellenőrzik, és döntenek a transzparens megfelelősségéről, felhasználhatóságáról. Fontos hangsúlyozni, hogy a megfelelő tartalommal bíró transzparensek a stadionban csak úgy helyezhetőek ki, ha reklámot nem takarnak, és nem akadályozzák a menekülési útvonalakat használhatóságát.

 

Tájékoztatjuk továbbá a szurkolókat, hogy az Sztv. új rendelkezése értelmében elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatály alá tartozó sportrendezvényen az arcát oly módon eltakarva (ruhaneművel, illetve egyéb tárggyal) jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását.

 

Kérjük a szurkolókat, hogy fokozottan ügyeljenek a Haladás Stadion rendjére, tisztaságára, állagára, segítsék a rendezők munkáját.

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman