HÍREK

IFI BL: "ERŐNLÉTILEG NEM LEHET PROBLÉMÁNK"

2019-10-22

IFI BL: "ERŐNLÉTILEG NEM LEHET PROBLÉMÁNK"

Magyari Zoltán beszélt a csapat erőnlétéről és a mérkőzés körülményeiről.

Pölöskei Gábor háttérstábjának évek óta fontos része az MTK Budapest altétája és edzője, Magyari Zoltán. A visszavágó előtt tőle kértünk helyzetjelentést a csapatról: 
– Jó állapotban vannak a srácok, a visszajátszók plusz motivációt adnak a srácoknak, hogy még jobban odategyék magukat. Szépen építkezünk hétről hétre, hónapról hónapra. Mindenki szeretné megmutatni magát nemzetközi szinten, várjuk a mérkőzést.

A labdarúgás mellett a gerelyhajításban is tevékenykedő szakembert kérdeztük a két sportág közötti különbségekről, illetve arról, hogy mennyire tud meríteni egyikből a másikba:
– Szerencsére sokat, ezért is kerültem a labdarúgás közelébe. Atléta szakembert kerestek, ez volt a kapocs, amiért bekerültem a stábba. TF-en végeztem testnevelő tanárként, mellette atlétikai edző vagyok, ami a labdarúgásnál végzett munkát is befolyásolja. A mozgáskoordináció, futás, mozgás, állóképesség részekhez lehet, hogy pluszt is tudok ezáltal adni, hiszen ez az a közeg, ahol felnőttem. Nehéz összehasonlítani a két sportágat, hiszen az atlétikában több az objektív tényező, fociban csak a gól van, ám addig eljutni sem egyszerű, több mindentől függ. A célom az, hogy a vezetőedző elképzeléseit minél inkább megvalósítsam.

Az út során Horvátországban és Boszniában is már-már túlzóan meleg, 28-30 fok fogadta csapatunkat. Ennek a külső tényezőnek a szerepéről is beszélt edzőnk: 
 Abszolút befolyásoló lehet. Nem készülünk tartósan ilyen időben, otthon hidegebb a környezet, itt viszont a harminc fokhoz közeli a hőmérséklet, ez egy kis előnyt ad az ellenfélnek. De ezeken felül a pillanatnyi forma és az akaraterő lesz az, ami még ennél is többet fog számítani.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman