HÍREK

Hollandiából igazoltunk magyar játékost - "Fontos szereplője lesz a jövő MTK-jának"

2020-09-01

Hollandiából igazoltunk magyar játékost - "Fontos szereplője lesz a jövő MTK-jának"

Az MTK Budapest hosszútávú szerződést írt alá Horváth Olivérrel, aki Hollandiából tér haza.

A 20 éves, sokszoros korosztályos válogatott ballábas szélső a Sándor Károly Akadémiától szerződött négy éve külföldre, az elmúlt éveket Hollandia két topklubjánál, az Ajaxnál és a PSV-nél tölthette el - előbb az utánpótlásban, majd a tavalyi szezonban 15 mérkőzésen lépett pályára a holland másodosztályban. 
- Olivér egy kiemelkedően gyors szélső, aki erős az egy-egy elleni játékban, előkészítésben és befejezésben is jó döntéseket tud hozni. Hollandia két topklubjában is szerepelt, ahol rendkívül nehéz az áttörés az első csapatba. Nagyon kevesen tudnak azonnal ekkorát ugrani. Hiszek a képességeiben és abban, hogy fontos szereplője lesz a jövő MTK-jának - mondta Polyák Balázs sportigazgató a leigazolását követően.

A szabályok szerint az idei őszi szezonra már nincs lehetőségünk további játékosokat benevezni az NB I-re, így Horváth Olivér a következő időszakot a Haladás együttesében tölti majd kölcsönben, ahol minden esély megvan arra, hogy folyamatos játéklehetőséghez jusson.

A 20 éves játékos elmondta, nagyon optimistán tekint a közös folytatás elé.
- Bevallom őszintén, elsősorban abban gondolkodtam, hogy folytatva az eddigi utamat továbbra is maradnék külföldön, nem terveztem a hazatérést. Az MTK Budapest megkeresése viszont olyan lehetőségnek tűnt, amelyet mindenképpen érdemes volt átgondolni, hiszen Hollandiából is láttam, hogyan menedzselik le a klubnál a fiatalok beépítését és a felnőtt futballba való átmenetét, erre korábbi csapattársam, Schön Szabolcs esete is kiváló példa. Mezei Szabolcsot és Palincsár Martint is jól ismerem, náluk is láttam, hogyan építették fel őket, az én célom is az, hogy legalább ezt az utat bejárjam, vagy akár túl is szárnyaljam - mondta a fiatal játékos, aki elmondta, nagyon tetszett neki felnőttcsapatunk eddigi játéka, amely hasonló stílusjegyekre épül, mint amit korábbi klubja, az Ajax képvisel.
- Figyelemmel követtem az MTK eddigi három bajnokiját, és nagyon tetszett az, amit láttam. Domináltak, nyomás alatt tartották az ellenfelet, egy pillanatra sem álltak le, úgy érzem, a játékom passzolna ehhez a stílushoz, hiszen az Ajaxnál eltöltött két évem során ebben a szellemiségben edzettünk napról napra. Úgy érzem, több lettem az által, hogy neves holland akadémiákon töltöttem több szezont, taktikailag és fizikálisan is sokat fejlődtem, ehhez az edzőim személyisége is sokat hozzátett. Heitinga, van Nistelrooy vagy van Bommel révén olyan edzőim voltak, akik játékosként is hosszú éveken át a legmagasabb szintet képviselték, nagyon sokat tanultam tőlük a mindennapokban a profi futballról. Michael Borist is jól ismerem, már váltottunk is pár szót, bízom abban, hogy mielőbb lesz lehetőségünk együtt dolgozni. Az ismert okok - a leállások - miatt még meccshiányom van, így a következő időszakban Szombathelyen szeretnék első körben minél több játéklehetőséghez jutni, és támadóként természetesen gólokat lőni, gólpasszokat adni. Ha ez így lesz, biztos vagyok abban, hogy hasznára tudok lenni a Haladásnak, majd az MTK-nál is megadják nekem a megfelelő időben a lehetőséget - mondta a játékos.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman