HÍREK

Gólzápor az edzőtábor első mérkőzésein

2020-07-18

Gólzápor az edzőtábor első mérkőzésein

Az NK Brezice és az NK Radomlje elleni győzelmekkel folytattuk a felkészülést.

Felkészülési mérkőzés:
NK Brezice-MTK Budapest 0-8 (0-1)

Gólszező: Nagy Zs. (30.), Gera (49., 50., 84.), Schön (54.), Katona (61.), Bíró (62.), Cseke (72., büntetőből)

MTK Budapest: Somodi - Balázs, Pintér, Nagy, Herrera - Cseke, Katona, Kanta - Gera, Bíró Schön.

Az OTP Bank Ligára való felkészülés második lépcsőfoka a szlovéniai edzőtábor, ahol rögtön a második teljes napon két edzőmérkőzéssel készült csapatunk. Először a szlovén másodosztályú NK Brezice várt ránk, akik az előző idényben a 14. helyen zártak. 

Rögtön az első percekben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, igaz, ez az erősen ázott, vizes pályán nem bizonyult könnyű feladatnak. Az első 15 percben folyamatosan támadtunk, de beadásaink, indításaink pontatlanok voltak, így veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani, egészen a 15. percig, amikor Kanta állhatott szabadrúgás mögé a kaputól 17 méterre. Csapatkapitányunk lövése a kapufa illesztésénél a sarokban csattant. 

A Brezice is kísérletezett, főleg pontrúgásokból próbáltak veszélyeztetni, de ezeket Somodi és védőink hatástalanítani tudták. A mezőnyfölényt sikerült az első játékrészben előnnyé kovácsolni, a 30. percben Kanta szögletét Nagy Zsombor fejelte a kapuba (0-1).

A félidő végéig többször veszélyeztettünk, de sem Bíró, sem Gera lövései nem jutottak át a kapuson, így 45 percnyi játék után egygólos előnyben vonulhattunk pihenőre. A fordulást követően ismét átvettük az irányítást, és gyorsan eldöntöttük a mérkőzést. A 49. percben Gera cselezte magát tisztára Bíró passza után, majd higgadtan a kapuba lőtt (0-2).

Egy perccel később ismét Gera és Bíró összjátéka hozott gólt, szélsőnk második gólját lőtte két perc alatt (0-3). Az 54. percben Schön is feliratkozott a gólszerzők közé, Kanta passzából hat méterről lőtt a hosszú alsóba (0-4)

A következő percekben is záporoztak a lövések, Bíró, Schön és Herrera is kísérletezett, de az újabb találatra a 61. percig kellett várni, amikor Schön centerezett balról, Katona pedig a kapuba passzolt (0-5). A mérkőzésen ismét két percen belül kétszer voltunk eredményesek, Bíró Bence megverte védőjét, és a kapuba lőtt (0-6).

A 71. percben Bíró Bencét buktatták a büntetőterületen belül, a pontrúgáshoz Cseke állt oda, és a rá jellemző higgadtsággal értékesítette azt. (0-7). A mérkőzés végére kissé visszaesett az iram, sokkal több passzal birtokoltuk a labdát, így teltek a percek, egészen a 83.-ig, amikor Schön Szabolcsot buktatták a kaputól 25 méterre. A szabadrúgás jogát Gera Dániel kapta meg, és a felsőléc segítségével a kapuba talált, ezzel megszerezve harmadik gólját (0-8).

A hajrában Somodinak kellett védenie egy közeli lövésnél, de újabb említést érdemlő esemény ezen kívül nem történt, így magabiztos, fölényes győzelemmel kezdtünk. 

NK Radomlje-MTK Budapest 0-4 (0-2)

Gólszerző: Prosser (25., 71.), Lencse (35.), Mezei (79.)

MTK Budapest: Mijatovics - Ikenne-King, Varju, Ferreira (Baki, 64.), Barna - Kata, Mezei, Palincsár - Prosser, Lencse, Myke.

A második mérkőzésen csapatunk az NK Radomlje ellen lépett pályára. Az első percektől nehezebbnek ígérkezett a mérkőzés, ellenfelünk a fizikális játéktól sem riadt vissza, a játékvezető viszont jó mentalitásban állt a mérkőzéshez, és korai sárga lap felmutatásával sikerült megfognia a mérkőzést. A játék képe ismét domináns volt, főleg nálunk volt a labda, gyorsan, mutatósan játszottunk, aminek a 25. percben lett meg az eredménye. Mezei Szabolcs passzolt tökéletesen Prossernek területbe, támadónk pedig a kapuba lőtte a labdát. (0-1).

Két perccel később Palincsár váratlan távoli lövését védte bravúrral a kapus, majd ismét csendesebb, kapura veszélytelen időszak érkezett, egészen a 35. percig, amikor Lencsét buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett végezte el, és hibátlan technikával passzolt a kapuba (0-2). A játékrész végén Myke is sárgát kapott, így zárult az első félidő.

A fordulást követően a játék csendes, eseménytelen volt, néhány távoli lövés törte meg a csendet. Ennek az időszaknak a legfontosabb eseménye, hogy Baki Ákos is pályára léphetett, sőt első labdaérintésével gólhelyzetbe került, de Prosser szögletét nem tudta kapura fejelni. Hat perc múlva viszont érkezett az újabb gól, Barna Szabolcs remek beadását Prosser Dániel értékesítette (0-3).

Továbbra is mezőnyfölényben játszottunk, egy-egy lövést is tudtunk végezni, de gólhelyzetet ismét beadásból alakítottunk ki, Ikenne-King jobbról érkező centerezését a felzárkózó Mezei Szabolcs bombázta a hosszúba (0-4). Az utolsó tíz percben Ikenne-King szólója után láthattunk lövést, de az az oldalhálóban landolt, majd ismét jobbhátvédünk volt a főszerepben, Lencsének centerezett, csatárunk pörgetése centikkel kerülte el a kaput. A végeredmény ezután nem változott, csapatunk a második mérkőzést is megnyerte az edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman