HÍREK

Félévértékelő Gengeliczki Gergővel

2018-01-06

Félévértékelő Gengeliczki Gergővel

Első helyen várja csapatunk a Merkantil Bank Liga 2017/18-as idényének tavaszi folytatását. A sikeres őszi szezon letéteményeseit félévértékelő beszélgetésre hívtuk, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsenek vissza az elmúlt időszak történéseire. Ezúttal a védelem oszlopa, Gengeliczki Gergő osztotta meg velünk tapasztalatait.

– Új csapat állt össze, új edzői gárda érkezett a nyáron. Milyen ehhez a közösséghez tartozni?

– Már akkor, amikor ideérkeztem, lehetett érezni, hogy klasszis társak, de egyben remek emberek vannak az öltözőben. Biztosan a sikerek is kellettek hozzá, hogy ilyen harmónia és jó hangulat alakuljon ki közöttünk, de az biztos, így igazi élmény edzésre járni minden nap.

– Hogy láttad a csapat őszi szereplését? Többet vártál magatoktól, esetleg túlszárnyalta a gárda az előzetes várakozásaidat?

– Voltak mérkőzések, amelyek nem úgy sikerültek, ahogy azt előre elterveztük, viszont összességében magabiztosan vezetjük a bajnokságot, amit már szezon előtt célul tűztünk ki magunk elé. Jó úton haladunk a bajnoki cím felé, úgyhogy a félév sikeresnek mondható.

– Mennyire vagy elégedett a saját teljesítményeddel?

– Soha nem játszottam ennyire domináló csapatban, így ehhez kellett elsősorban hozzászoknom. Vannak dolgok, amiben sokat fejlődtem a fél év alatt, viszont vannak olyanok is, amik még rossz beidegződések a játékomban, így el kell hagynom őket. Maximalista vagyok, ezért soha nem lehetek teljesen elégedett, de ahogy a csapat, azt hiszem, én is jó úton járok.

– Szerinted melyik volt az „ősz meccse”, vagy mi volt az „ősz pillanata”?

– Én az összes hazai mérkőzést ide sorolnám. Nagyon jó érzés otthon kifutni a gyepre, valódi élmény minden pályán töltött perc, ebben a gyönyörű stadionban. Amennyiben konkrét pillanatra gondolok, akkor az ősz jelenete számomra Torghelle Sanyi félpályás gólja a Budafok ellen.

– A tabellán elfoglalt pozíciónk már nem lehet jobb, de esetleg van valami, amiben javulnunk kell a tavaszi szezonra?

– Minden mutatóban a legjobbak vagyunk a bajnokságban, viszont védőként a kapott góljaink számát szeretném még jobban lecsökkenteni, valamint fontosnak tartom, hogy kevesebb helyzete legyen az aktuális ellenfelünknek.

– Talpon van még a csapat a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig a nagy előny ellenére sem dőlhettek hátra Feczkó mestert ismerve. A két sorozatban milyen eredményt vársz, mivel lennél tökéletesen elégedett a nyári záráskor?

– Rengeteg van még hátra a bajnokságból, ezért egyáltalán nem dőlhetünk hátra. Nagyon örülnék, ha a hazai százszázalékos mérlegünket sikerülne a bajnokság végéig megőrizni, és senki sem távozna ponttal az Új Hidegkúti Nándor Stadionból. A kupában pedig a Ferencváros és a Videoton kiesésével sok azonos képességű csapat maradt harcban, így ott is komolyabb esély nyílt a jó szereplésre. Nagy álmom a Magyar Kupa döntőjében szerepelni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman