HÍREK

Deák: „Nem egy szezonra tervezek, számomra az MTK egy óriási klub” - interjú

2019-05-27

Deák: „Nem egy szezonra tervezek, számomra az MTK egy óriási klub” - interjú

Mint arról beszámoltunk, klubunk leigazolta a 28 éves belső védőt, Deák Istvánt. A vajdasági játékos a magyar NB I-ben és NB II-ben is szerepelt már, így jól ismeri a hazai bajnokságot. Az MTK Budapesthez szerb élvonalbeli klubtól érkezett, és nagyon komoly kihívásként tekint a következő időszakra.

Szurkolóink nevében is köszöntünk az MTK-ban. Most írtad alá a szerződést, milyen érzések kavarognak benned?
- Már korábban is felmerült, hogy esetleg az MTK-hoz szerződhetek, most viszont valóban a klubhoz tudtam igazolni, így nagyon örülök a megállapodásnak. Követtem az elmúlt időszakban is a magyar bajnokságot, előttem is ismert, hogyan alakult a csapat sorsa az élvonalban, de számomra az MTK ezzel együtt is egy óriási klub, komoly történelemmel.

Játszottál már a magyar másodosztályban, hiszen onnan igazolt le az éppen akkor bajnokságot nyerő Honvéd. Hogy érzed, mi szükséges a jó szerepléshez?
- Az NB II egy nagyon hosszú bajnokság, ahol csak az lehet sikeres, aki tartósan képes stabil teljesítményre, egy-egy jó időszakkal vagy fellángolással lehetetlen a tabella élmezőnyében maradni. Minden egyes meccsen 100% szükséges, ha kiengedsz, akkor az hosszabb távon biztosan visszaüt. Azok a csapatok képesek a bajnoki címért harcolni, ahol kiegyensúlyozott, erős a keret, amelyet mentálisan is erős játékosok alkotják. Én magamat ilyennek gondolom.

Legutóbb a szerb élvonalban szerepeltél, ráadásul a szezon egyik meglepetéscsapatában. 
- Igen, egy kisebb klubhoz szerződtem Kispestről. Előtte, a Honvédnál is jól ment eleinte a játék, megkaptam a lehetőséget az akkori bajnokcsapatban, majd jött egy sérülés. Eltartott egy ideig, amíg teljesen felépültem, majd visszatértem a szerb bajnokságba, hogy felépítsem magam. A Napredakkal némi meglepetést okozva nagyon kiegyensúlyozottan szerepeltünk, közvetlenül az élmezőny mögött zártunk, nagy élmény volt például a Partizan Beogradot legyőzni vagy a Crvena Zvezda elleni parázs hangulatú meccsen pályára lépni. Remek tapasztalat volt, hiszen egy erős, kemény bajnokságban tudtam szerepelni. 

Mennyi időre tervezel a klubnál?
- 20 meccsem van az élvonalban, szeretném, ha meglenne a 21. is, ami azt jelenti, hogy nem egy szezonra tervezek. Célom az, hogy ez a klub velem jusson oda vissza, ahová tartozik. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman