HÍREK

Az új mez nem jelmez

2014-07-24

Az új mez nem jelmez

Állandósítani akarja a helyét a nemzetközi kupákban az MTK Budapest, és továbbra is számít a fiataljaira.

Bár az NB I-es keret alig változott, mégis jelentős koncepcióváltás lesz az MTK-nál – jelentette be Domonyai László klubigazgató a 2014/15-ös szezonindító sajtótájékoztatón. Úgy tervezik, hogy a jövőben is a Sándor Károly Akadémiáról kikerült fiatalok alkotják majd a csapat magját. Melléjük három-négy rutinos magyar, és ugyanennyi külföldi játékos csatlakozik.

[image]A koncepció részeként tért vissza a nyáron a csatársorba Hrepka Ádám, valamint érkezett a középpályára Szombathelyről Halmai Ramon, illetve Kaposvárról a szenegáli Khaly Iyan Thiam. Garami József szakmai igazgató szerint még balhátvédet és szélsőt akarnak szerződtetni augusztus végéig. Spanyol és holland labdarúgók is szerepelnek náluk próbajátékon. Szóba került az is, hogy az MTK Kisvárdáról szerződtette Bouard Myke Ramost, ám a fiatal brazil csatár még legalább fél évig biztosan a feljutásért küzdő szabolcsi csapatnál marad.

Komoly eredmény viszont, hogy Torghelle Sándort sikerült megtartani. A csatárral újabb kétéves szerződést kötöttek. Domonyai László úgy fogalmazott, hogy a csatárra visszavonulása után is számítanak, mégpedig sportvezetőként.

Bontás és építés

Szóba került a Hidegkuti Stadion létesítmény-fejlesztése, melynek okán az MTK az idei szezonban a Bozsik Stadionban játssza hazai mérkőzéseit, ez alól egy kivétel lesz, amikor a negyedik fordulóban a Budapest Honvédot fogadja a kék-fehér alakulat. Ennek a mérkőzésnek a helyszínét még nem nevezte meg Domonyai László, csupán annyit árult el, hogy az egyik modern stadion jöhet szóba. A klubigazgató kitért arra is, hogy a stadionépítés ellenére a felkészülés során nem kell elköltözniük, mert ősz közepéig a Hidegkuti Nándor Stadion centerpályáján, majd a felújítandó Salgótarján úti modern, műfüves edzőpályán tudnak tréningezni, míg a klubvezetés a főépület elbontása után a BKV Előre létesítményébe költözik.

A szezon mezei

Domonyai László bemutatta a csapat új mezeit is. Mint az a képen látható, a korábbi bátor színekkel ellentétben az idei garnitúrák sokkal konzervatívabbak. Hazai mérkőzéseken a fehér, átlósan kék csíkos mezben (Hrepka Ádám és Thiam), idegenben komplett kék szerelésben (Halmai Ramon), a Ferencváros elleni örökrangadón pedig a kék- fehér keresztcsíkos szerelésben (Torghelle Sándor) lépnek majd a pályára játékosaink.

Felkészülés

Garami József szakmai igazgató elárulta, hogy nem teljesen elégedett a csapat eddigi hathetes teljesítményével, noha jól tudja, hogy ennek oka Torghelle Sándor, Csiki Norbert és Baki sérülése is. Garami szerint bő egy hónap múlva már sokkal stabilabb csapatot láthatunk. Szó esett a Magyar Kupáról, ahol az NB III-as Szentlőrinc csapata lesz az ellenfél, és ahol most is a továbbjutás a cél, illetve a Ligakupáról is, ahol leginkább a ritkábban pályára lépő, fiatal tehetségek kapnak lehetőséget a bizonyításra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman