HÍREK

Árverés: Volt játékosunk óriási gesztusa

2019-05-02

Árverés: Volt játékosunk óriási gesztusa

300 ezer forintért kelt el Torghelle Sándor csapat által is dedikált meze.

Az MTK Budapest a közelmúltban jótékonysági árverést indított. Pongó Róbert Milán 4 éves kora óta mozgásfejlesztésre szorult, idegrendszeri eredetű mozgáskoordinációs problémái miatt. A gyermeknél pár éve egy ritka genetikai eredetű izombetegséget, a Duchenne-féle izomdystrophiát diagnosztizáltak, amely az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség.
Milánnak mielőbb szüksége lenne egy speciális, elektromos kerekesszékre, amelynek önrészéhez az MTK Budapest a jótékonysági aukcióval járult hozzá, hogy ezzel is segítse a jelenleg 12 éves fiút és az őt egyedül nevelő édesanyját. 

Pongó Róbert Milán és az Őt is támogató Gyógyítjuk a Gyermekeket Alapítvány számára adományozott dedikált MTK-mez aukciója két héten át zajlott az MTK Budapest hivatalos Facebook-oldalán.

Az árverés véget ért, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel: az egész csapat által dedikált Torghelle-mez 300 ezer forintos áron kelt el, a vevő pedig nem más, mint korábbi játékosunk, Khaly Iyane Thiam

A szenegáli középpályás 2014 nyarán szerződött klubunkhoz, és bár azóta már külföldre szerződött, a jelek szerint kiemelt figyelemmel követi az MTK körüli eseményeket. Óriási emberi gesztusával pedig sokat tett azért, hogy megkönnyítse Milán mindennapjait. 

A mez átvételére terveink szerint Milán 13. születésnapja előtt néhány nappal, május 4-én kerül sor az MTK Budapest-Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés félidejében, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
Fontos információ, hogy a Mezőkövesd elleni meccsen is kihelyezésre kerül egy támogatói adományládikó az Új HNS VIP-bejáratánál, amibe a mezre történő licitáláson kívüli támogatásokat gyűjtünk egyéb céllal az Alapítvány számára. A VIP-regisztrációnál kihelyezett doboznál azok a szurkolók is tudnak adakozni, akik nem a VIP-ben, hanem a lelátó bármelyik részén ülnek. 

Amennyiben bárki további adománnyal szeretné támogatni Milánt az elektromos kerekesszék megvásárlásban (a mezre történő licitáláson felül), akkor az alábbi számlaszámlaszámra tudja eljuttatni a kívánt összeget:
 
Nagy Márta
6000 Kecskemét
Budaihegy tanya 21.
Számlaszám: 11773322-01183380
Közlemény: Milán

Mindenkit kérünk, hogy lehetőségeihez mérten segítse a kezdeményezést, klubhovatartozástól függetlenül.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman