HÍREK

"A játékosok taktikailag érettebbek lettek, változott a mentalitásuk, a csapategység kiváló" - lapszemle

2020-08-14

"A játékosok taktikailag érettebbek lettek, változott a mentalitásuk, a csapategység kiváló" - lapszemle

Borsos László, a Nemzeti Sport újságírója készített interjút vezetőedzőnkkel. Lapszemle.

Az MTK Budapesttel szerződést hosszabbító Michael Boris boldogan folytatja az elkezdett munkát, fiatalokra építő csapata az első osztályban sem szeretne változtatni játékstílusán, és kivívná a bennmaradást.

Három nappal a bajnoki rajt előtt hosszabbított szerződést önnel az MTK Budapest. Hogy érzi magát?
- Örömmel írtam alá – nyilatkozta lapunknak az MTK 45 éves német vezetőedzője. – Tavaly nyáron egyéves megállapodást kötöttem, és a klub érvényesítette opcióját, aminek az élvonalba jutás volt az egyik feltétele. Ebben a szakmában nincs maradásunk, ha nem jönnek az eredmények, úgyhogy ez jó visszajelzés számomra. Örülök, hogy folytathatom a munkát.

Könnyen megegyeztek a folytatás részleteiről?
- Gyorsan lezajlottak a tárgyalások, elősegítette a megállapodást, hogy egy hullámhosszon vagyok a vezérkarral a futballról alkotott filozófia kapcsán. Az MTK olyan klub, amelynél kitüntetett figyelem övezi a fiatal játékosokat. A legfontosabb feladatom, hogy segítem őket a fejlődésben amellett, hogy eredményes csapatot építsek. A feljutást követő első évben ugyanakkor nem lehet más a célunk, mint a bennmaradás kiharcolása, amihez szerintem legalább negyvenöt pontra lesz szükségünk.

Miben változott leginkább a csapata, amióta átvette az irányítását?
- A labdarúgóim rendkívül fogékonyak a közös munkára, megértették és megtanulták azt a stílust és rendszert, amelyet szeretnék megvalósítani. Kihívás volt, hogy befogadhatón adjam át azt a szemléletet, és hogy a játékosaimmal elhitessem, akkor is el tudják sajátítani ezt a stílust, ha korábban nem találkoztak vele. Az előző idény első felében akadtak nehézségek, de mostanra magukévá tették a játékrendszert, s elhiszik, hogy ha bíznak önmagukban és a szerkezetben, sikeresek lesznek. Sokat fejlődtek, s nem csupán a fiatalok! Taktikailag érettebbek lettek, változott a mentalitásuk, a csapategység kiváló. Büszke lehetek rájuk.

Az NB I-ben ugyanazt az agresszív letámadásra épülő, sokmozgásos, kombinatív játékot előtérbe helyező MTK-t láthatjuk, mint a másodosztályban?
- Apróbb változtatásokat eszközölünk, de ugyanabban a stílusban és felfogásban küldöm pályára játékosaimat, mint az előző idényben. A Honvéd elleni Magyar Kupa-elődöntő rávilágított arra, lehet keresnivalónk.

Élete első NB I-es mérkőzésére készül. Várja?
- Minden idénynyitó előtt izgatott vagyok, mert akkor kapok először képet a felkészülésünk hatékonyságáról. Számomra ez több lesz azonban szimpla bajnoki rajtnál. A szüleimnek ajánlom ezt a találkozót, akik születésem óta támogatnak az élet minden területén, így a futballban is. Büszke vagyok rájuk, és bár németországi otthonukból követik a Ferencváros elleni mérkőzést, a távolból is érezhetik, nem voltak hiábavalók az erőfeszítéseik.

Lesz minek örülnie a lefújás után?
- A csapatom kellően felkészült a mérkőzésre, s várja, hogy elkezdődjön a tánc. Talán még nem vagyunk százszázalékos állapotban, de nehezen hiszem, hogy a Ferencváros csúcsformában lenne. Ha élesek leszünk és mindent kiadunk magunkból, pontot, pontokat szerezhetünk.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman