HÍREK

3-3: Bíró-mesterhármas és két MTK-s gólpassz az U21-es válogatott meccsén

2020-09-07

3-3: Bíró-mesterhármas és két MTK-s gólpassz az U21-es válogatott meccsén

Komoly szerepet vállaltak a játékosaink az U21-es válogatott három szerzett góljában.

A Szlovénia elleni kezdőcsapatban helyet kapott Nagy Zsombor, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin, Schön Szabolcs és Bíró Bence is. Érdemes megemlíteni, hogy szintén ott volt az együttesben Balogh Botond is, aki szintén akadémiánk neveltje (tőlünk igazolt a Parmába tavaly nyáron), ahogy Demjén Patrik és Hinora Krisfóf is.

A mieink jól kezdtek, és ez gyorsan gólt hozott, amelynél egyik játékosunk főszerepet vállalt: Bírót akasztották, a sértett pedig magabiztosan helyezte a 11-est a felső sarokba.
Nem sokkal utána ismét Bíró veszélyeztetett, egy jobbról beérkezett labdát lőtt el, a szlovén kapus a bal alsó sarok elől mentett nagyot.

Egy perccel később Schön 16 méteres lövése ment mellé, majd a 27. percben egy szép akció végén Mezei jobbal bombázott a kapufára.

A 34. percben tovább növeltük előnyünket, megérdemelten: Palincsár adott be pontosan középre, Bíró pedig a hálóba helyezett, így biztos, kétgólos előnnyel fordult a második félidőre a magyar U21-es válogatott.

A második félidő elején Schön veszélyeztetett, de lövését védte a kapus. Viszont az 57. percben ismét a mieink összjátéka hozta az újabb magyar találatot: Schön remek beadására Bíró érkezett, és megszerezte a csapat és saját maga harmadik gólját is.

Úgy tűnt, semmi sem veszélyezteti a mieink sikerét, de a hajrára valamiért visszaesett a csapat játéka: a szlovénok előbb büntetőből szépítettek 3-1-re, majd jött egy újabb vendéglehetőség, ennél azonban Nagy Zsombor még nagyot mentett utolsó emberként.

Mezei volt az újabb magyar, aki felhívta magára a figyelmet: a 74. percben távolról lőtt nem sokkal a kapu fölé.

Az ellenfél nem adta fel, és a 77., valamint a 80. perc között kétszer is betalálva kiegyenlítettek. A vége így 3-3 lett, így nem született meg a korosztályos együttes első sikere Gera Zoltán vezetésével, de a mieink három rúgott góljából komoly szerepet vállaltak játékosaink.

(Fotó: www.mlsz.hu)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman