HÍREK

15 évesen és 324 naposan a felnőttek edzésén (képgaléria)

2020-09-22

15 évesen és 324 naposan a felnőttek edzésén (képgaléria)

Mint arról beszámoltunk, a közelmúltban több akadémistánknak lehetősége nyílt arra, hogy a felnőttekkel készüljön.

Nem egyszeri lehetőségről van szó a fiatalok esetében, hiszen a Michael Boris vezette szakmai stáb folyamatosan próbálja megadni számukra az esélyt arra, hogy belekóstoljanak a felnőtt futballba.

A 17 éves Kovács Mátyás, a 16 éves Biben Barnabás és a 18 esztendős Osei Clinton ezen a héten is a "nagyokkal" készülhet néhány edzésen, hozzájuk csatlakozott Vancsa Zalán is.

Ő már a múlt héten is megmutathatta magát a stábnak, igazi kuriózum, hogy 15 évesen és 324 naposan vehetett részt életében először az MTK Budapest felnőtt csapatának edzésén. 

Vancsa Zalán korosztályos válogatott, válogatott szinten az U17-es keret tagja, utánpótlásunkban viszont fiatal kora ellenére már az U19-es csapatban szerepel - karrierje során jellemzően az idősebbek között vetették be eddig. A gyors, kreatív szélső remek előszezont produkált.
 

Ő és a társai a héten is új impulzust kaphatnak, hiszen élesben mutathatják meg magukat Michael Borisnak, a folytatásban pedig úgy készülhetnek - ahogy akadémista társaik is -, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hová kell eljutniuk a következő időszakban, és azzal is, hogy a felnőtt csapat szakmai stábja folyamatosan rajta tartja a szemét a mindennapi edzésmunkájukon, hozzáállásukon és teljesítményükön. 

Az MTK TV legutóbbi adásában a csapat egyik játékosa, Kovács Mátyás, korábbi akadémistánk, Katona Máté, a csapatkapitány Kanta József, valamint Michael Boris vezetőedző beszélt a fiatalok nagy lehetőségéről.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman