Keresés

Szerencsi: „Amikor pár éve idekerültem, ezt láttam magam előtt” - interjú

Publikálva: 2019.07.02 Frissítve: 2019.07.02 Labdarúgás

Az előző idényben Monoron jól teljesítő játékosunkat kérdeztük a felkészülés első hetéről.

Mint arról már beszámoltunk, a 2018/19-es idényben Monoron kölcsönben szereplő Szerencsi Miklós 2022. június 30-ig kötelezte el magát az MTK Budapesthez. A beszámolók szerint Mixi remek teljesítményt nyújtott előző klubjánál, miután balhátvédként vették számításba: a csapat legjobb párharchatékonyságával rendelkezett, de a támadójátékban is hasznos volt, hiszen négy gólt szerzett. Ő beszélt a visszatéréséről, a felkészülés első hetéről és a saját esélyeiről.

Milyen volt a felkészülés első hete az MTK-nál?
- Kemény volt, de jólesően kemény. Azt éreztem, hogy száz százalékot hajtott ki belőlünk az edző, mivel kifejezetten jó érzés volt az edzések után pihenni... De a felkészülés egyik fontos célja,  hogy meglegyen a megfelelő kondíciónk, hiszen hosszú a bajnokság, kell a megfelelő fizikai állapot.

Neked is fontos ez az időszak.
- Nagyon, mivel már három éve nem fordult elő, hogy mindkét felkészülést végigcsináltam volna, úgyhogy most örülök, hogy eddig semmi problémám nem volt. Próbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a felkészülés jól sikerüljön, hiszen nagyon szívesen vágnék neki már egy szezonnak úgy, hogy tökéletes állapotban vagyok a kezdetektől, nem közben kell felépíteni magamat. 

Milyen az első benyomásod Michael Boris vezetőedzőről?
- Nagyon pozitív. Én nem ismertem korábban személyesen, de az edzéseket nagyon kreatívnak találtam amellett, hogy sok futás is a része volt. Labdával edzünk, a futások sem csak száraz gyakorlatok, ez a felépítés nagyon tetszik.

Előző edződ azt mondta, hogy igazán jó teljesítményt akkor nyújtottál Monoron, amikor eredeti posztodtól eltérően balhátvédként játszottál. Ez lehet tartósan is az új pozíciód a pályán?
- Játszottam Monoron szélsőként is, ott is jól éreztem magam, de a balhátvéd poszttal sem volt problémám. Szerintem jól megoldottam a feladatomat, és már mindkét pozícióban otthonosan mozgok. Meglátjuk, itt az MTK-nál hol számítanak rám. 

Mennyire érzed a bizalmat a klubnál?
- Teljes mértékben. Több mint 10 éve itt vagyok, most egy év monori kitérő után tértem haza. A vezetőkkel kölcsönös a bizalom, így nem lesz gond a közös munkával. A keret kilencven százalékát már ismertem, a klubnál dolgozók nagy része sem ismeretlen számomra, így egyszerűbb dolgom van.

Klubunk alapvetően most inkább a fiatalabb játékosokra épít. Te ebből mit érzékelsz?
- Szerintem ez pozitív dolog, általánosságban nézve ez már régebb óta így van az MTK-nál, de most ismét fokozottabban épít a klub a fiatal játékosokra. Már amikor pár éve idekerültem, akkor is ezt láttam, így az volt az álmom, hogy egyszer majd én is odakerülhetek ennek köszönhetően is a felnőttekhez. Ez két éve sikerült pár alkalommal, most pedig itt van a lehetőség, hogy tartósan a csapatban maradjak.

Mennyi esélyt érzel arra, hogy most állandó csapattaggá válj?
- A maximumra törekszem, szóval szeretnék stabil kezdőjátékos lenni. Tudom, hogy ez nem lesz könnyű, mert mindenkinek ez a célja a csapatban, de mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez sikerüljön.

Az NB II mezőnyére van rálátásod a tavalyi szezonnak köszönhetően. Mit gondolsz, mire van szüksége egy csapatnak ahhoz, hogy kiemelkedjen ebben az osztályban?
- Csapatként kell gondolkodnunk, együtt kell működnünk, az edzéseken pedig száz százalékot kell nyújtanunk. Nagyon fontos, hogy családias légkör alakuljon ki közöttünk, mert szinte több időt töltünk együtt, mint a rendes családunkkal. Ha ez megvan, akkor a jó szakmai munka messzire repíthet minket, ez pedig az eltelt egy hét alapján megvan a klubnál.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!