Keresés

Nem sikerült győznünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.05.04 Frissítve: 2019.05.08 Labdarúgás

Újabb egygólos vereség.

 A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1622 néző

Vezette: Huszár Balázs (Berettyán, Lémon, Karakó, Pillók)

Gólszerző: Pekár (50.)

Sárga lap: Kulcsár (66.), Kanta (75.), Katona (81.), Lencse (86.) illetve Katanec (14.), Mihajlo (17.), Vajda (61.)

MTK Budapest: Horváth – Katona, Balogh, Pintér, Szelin (Nasziru, 31.) – Kanta, Vogyicska (Diallo, 80.) – Lencse, Bognár, Vass Patrik (Kulcsár, 62.) – Torghelle

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Pillár, Katanec, Eperjes – Mihajlo, Berus – Vajda (Moutari, 62.), Cseri (Koszta, 78.), Pekár (Szalai, 89.) – Drazics

Vezetőedző: Kuttor Attila

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában labdarúgócsapatunk a hatodik helyen álló Mezőkövesd Zsóry FC együttesét fogadta. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott: Pekár kapta meg a bal oldalon, a tizenhatoson belül a labdát, majd élesen rúgta keresztbe azt a kapu előtt, szerencsére nem érkezett senki középen.

Mi a 9. percben veszélyeztettünk először: Vogyicska passzolt Lencséhez, aki a tizenhatos előtt átvette a labdát a bal lábára, lövését azonban fogta Szappanos. A 14. percben ismét Lencse volt akcióban, aki ezúttal szépen lefordult Katanecről, ő pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatos jobb oldalán, ám a szabadrúgást nem sikerült kamatoztatnunk.

A 21. percben Kanta emelte ki a bal szélre a labdát, Szelin beadását Vogyicska vette át, kísérlete picivel kerülte el a kaput. Két perccel később Bognár ívelt be a jobb oldalról szögletet, Szelin remekül fejelt a hosszú sarok felé, viszont Szappanos óriási bravúrral hárított. A 26. percben a saját térfelünkön szereztünk labdát, Bognár indította Szelint, aki sajnos meghúzódott, így nem tudta folytatni a játékot, Nasiru folytatta helyette.

A 30. percben a vendégek végezhettek el szögletet, kisebb kavarodás után Horváthnak kellett nyújtózkodnia, hogy megmenekítsen minket a góltól. A félidő vége előtt Pekár kapott emelt labdát a kapunk előtt, Nasiru az utolsó pillanatban tudott belelépni a lövésébe. Újabb lehetőség nem adódott a szünet előtt, döntetlent mutatott tehát az eredményjelző 45 percnyi játék után.

A fordulás után öt perccel megszerezte a vezetést a Kövesd: Cseri kapta meg a labdát a bal oldalon, élesen lőtt középre, Pekár pedig kapásból, közelről lőtt Horváth hálójába. Az 57. percben Bognár szögletét követően válaszolhattunk volna, de Torghelle fejese fölé ment.

A 69. percben a csereként beálló Kulcsár kapott jó passzt Bognártól, majd befelé csel után lőtt, ám Szappanos ismét védett.

A 78. percben ismét Kulcsár próbálkozott, ezúttal picit távolabbról, de elkerülte a lövés a kaput. 

A 85. percben Kanta igyekezett megtalálni Torghellét ívelésével, Sanyi fejére el is jutott a labda, ám megpattanó bólintása nem okozott gondot a mezőkövesdi kapusnak. A 90. percben Moutari kiugratása után Koszta dönthette volna el a találkozót, ám nagy helyzetben mellé lőtt. 

A hosszabbításban Lencse cselezte le magát az alapvonalig, ígéretesen tette középre a labdát, de hiába, nem érkezett senki. Ezt követően Pintér bombázott távolról, viszont a labda a jobb kapufa mellett kötött ki. Sajnos az utolsó percekben sem tudtunk újítani, így pont nélkül maradtunk ezúttal is. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!