Keresés

Kezünkben maradt a sorsunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.05.20 Frissítve: 2017.05.20 Labdarúgás

Pakson nyernünk kell, hogy bennmaradjunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – DVTK 0-0

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3771 néző

Vezette: Szabó Zsolt (Lémon, Berettyán, Kóbor, Németh, Molnár)

MTK Budapest: Petkovics – Okuka, Baki, Poór, Vadnai – Vass, Korozmán (Gera, 71.), Katona (Hrepka, 84.), Kanta – Ramos, Torghelle

Vezetőedző: Tamási Zsolt

DVTK: Antal – Eperjesi, Karan, Tamás – Vela, Mevoungou, Busai, Nono (Ugrai, 55.) – Makrai, Szarka (Daushvili, 80.), Novothny

Vezetőedző: Bódog Tamás

A mérkőzést megelőzően az MTK Hungária FC női labdarúgócsapatát köszöntöttük, amely a hét elején megnyerte a női NB I-et, miután hazai pályán 1-0-ra legyőzték a Ferencvárost, Turányi Lilla góljával.

A fiúk egészen más szituációban léptek pályára, hiszen a kiesés ellen harcolnak, csak úgy, mint a DVTK. A mérkőzés első lehetősége a piros-fehérek előtt adódott, amikor Szarka fejelhetett Vela bedobása után, de kísérlete nem okozott gondot Petkovicsnak.

Az első hazai helyzetig a hetedik percig kellett várni, amikor Kantával szemben szabálytalankodott Vela 21 méterre a kaputól; a sértett vállalta a szabadrúgást, de a sorfal útját állta a labdának. A 13. percben Katona fejelt középre Korozmánnak, aki mellel tette tovább a labdát Ramosnak, a brazil a bal lábára cselezett, majd mellé durrantott.

Ezután újabb DVTK sansz következett, amikor Tamás fejelt vissza okosan Szarkához, de a támadó ballábas kapáslövése nem talált kaput. A 21. percben ismét miskolci próbálkozás következett: Szarka ugratta ki Makrait, aki ziccerben léphetett volna ki, ha Baki nem csúszik be az utolsó pillanatban tökéletes ütemben.

A félidő második részét leginkább mezőnyjáték jellemezte, mindkét gárda foggal-körömmel küzdött minden labdáért, így nem csoda, hogy hazai oldalon Baki és Okuka is sárgát kapott. A 40. percig kellett várni a következő, igazi nagy helyzetig, ekkor Szarka érkezett a jobbról belőtt labdára, de közvetlen közelről csak az oldalhálót tudta eltalálni. Újabb lehetőség már nem alakult ki az első 45 percben.

Ugyan a második félidőt a vendégek kezdték jobban, az 52. percben Torghelle ugrott ki helyzetben, Mevongou pedig lerántotta őt, így sárga lett a „jutalma”. A szabadrúgáshoz ismét Kanta állt oda, de ezúttal Antal hárította lövését. A másik oldalon Nono próbálkozott távolról, de Petkovicsnak ez csemege volt.

A 63. percben a jobb oldalról jöhetett bedobással a DVTK, amely után Novothny elé került a labda, de ő a hazai kapu mellé bombázott. Három perccel később Ugrai cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de középre tett labdáját Poór remekül mentette szögletre. A kék-fehéreknél a 70. percben Vass próbálkozott távolról, majd Torghelle a tizenhatoson belülről, de egyik lövés sem okozott nagy problémát Antalnak.

A 77. percben ismét Torghelle kísérletezett – ezúttal fejjel – viszont a labda a kapufa mellett landolt. A hajrában inkább a fővárosiak próbáltak előrejönni, de igazán nagy ziccert nem sikerült kialakítaniuk, így gólnélküli döntetlen lett a mérkőzés vége.

Tamási Zsolt:Igazságos döntetlen született. Nagyon küzdelmes, magas hőfokú mérkőzés volt, amelyre taktikailag remekül felkészültünk. A támadóharmadban a pontosság hiányzott belőlünk, ezért nem tudtunk gólt szerezni, így reális az eredményt. Remélem, sok szurkolónk kísér el bennünket Paksra, a zárófordulóban!

Bódog Tamás:Abszolút rendben volt a mérkőzés. Le a kalappal a játékosok előtt, mindent megpróbáltak. Szerintem nekünk nagyobb lehetőségeink voltak, de az MTK-nak is voltak jó periódusai. Ha megnyerjük a következő mérkőzést, akkor minden rendben van, és bennmaradunk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!