Keresés

Három játékosunk utazhat az U17-es világbajnokságra

Publikálva: 2019.10.09 Frissítve: 2019.10.09 Labdarúgás

A tornára Brazíliában kerül sor, előtte edzőtáborba vonulnak Katáék.

Az U17-es labdarúgó válogatott október végétől a Brazíliában sorra kerülő világbajnokságon vesz részt, miután tavasszal sikeresen kvalifikálta magát a seregszemlére, köszönhetően annak, hogy az írországi Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett.

Preisinger Sándor szövetségi edző döntése értelmében a vb-re klubunk két jelenlegi játékosa utazhat: Kata Mihály és Zuigeber Ákos, de illik azt is megemlíteni, hogy a bő keretben helyet kapott az a Kosznovszky Márk is, aki szintén az MTK Budapest játékosa, ám kölcsönben jelenleg Parmában szerepel. 

Kata és Zuigeber is nagy szerepet vállalt a kvalifikációban, hiszen az öt Eb-meccsből négyen mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet.
A 17 éves Kata az idei szezonban 8 NB II-es bajnokin volt már kezdő, míg a 17. születésnapját csak november elején ünneplő Zuigeber eddig négyszer kapott lehetőséget a felnőttek között (őt kisebb sérülés is hátráltatta), de a Dorog ellen duplázni tudott.

A válogatott mindhárom csoportmeccsét Goiania városában játssza, sorrendben Nigéria (10.26., magyar idő szerint 22:00), Ausztrália (10.30., 0:00) és Ecuador (11. 01., 21:00) ellen.

A játékosok edzőtáborba vonulnak az elutazás előtt, október 16-án, ami egyben azt is jelenti, hogy a következő hetekben nem számíthat rájuk Michael Boris. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!