Keresés

„Az edzéseken ugyanígy kell folytatnunk” - így értékeltek az Eb-re jutó fiataljaink

Publikálva: 2019.04.02 Frissítve: 2019.04.02 Labdarúgás

Három meccsből két győzelemmel jutott ki az ifi Eb-re a magyar U17-es válogatott az elitkörből. Klubunkat Zuigéber Ákos, Kosznovszky Márk, Kata Mihály és Balogh Botond képviselte a címeres mezben, sőt, mindannyian komoly szerepet vállaltak a mieink eredményességéből.

A Norvégia és Bosznia-Hercegovina ellen is győztes találatot jegyző Zuigéber Ákos kettős érzéssel vonult az öltözőbe a Belgium elleni mérkőzés után.
-  Hogy őszinte legyek, jó érzés másodiknak lenni a csoportban, mert ott vagyunk az Eb-n, de közben szomorú is vagyok, mert szerintem lett volna esélyünk a belgák ellen is. Jól védekeztünk, megcsináltuk azokat a mozgásokat, amiket kellett, csak sajnos nem voltunk eredményesek. Ami az előző két meccset illeti: felejthetetlen volt mindkét gólom. A szabadrúgás az utolsó esély volt a norvégok elleni mérkőzésen, míg a bosnyákok ellen sikerült berobbannom egy üres területre, a társamtól pedig szerencsére oda is kaptam a labdát, csak be kellett rúgnom. A csapategység és a kompakt védekezés volt a csapat sikerének egyik kulcsa, ezen a téren a jövőben is jól kell teljesítenünk. Dolgozunk tovább. Munka, munka, munka. A mondás úgy szól, hogy a befektetett munka egyszer meghozza eredményét.

Kosznovszky Márk a belgák elleni találkozón gólpasszt jegyzett, azzal a találattal vezettünk. A 10-es számú mezt viselő játékosunk hosszú sérülés után tudta magát beverekedni a válogatottba, az elitkörre.
- Úgy gondolom, hogy jól zártuk a három mérkőzést, hiszen kijutottunk az Eb-re. Ez a belga csapat más szintet képviselt. Lehetett volna esélyünk, de így alakult. Ezek a meccsek is visszaigazolják azt, hogy a mai futballban nagyon nagy intenzitást kell elérni a siker érdekében, és ez most a torna nagy részében sikerült.

Védőnk, Balogh Botond szerint a csapategységgel nem volt probléma, amire bizonyíték a belgák elleni második gól is (2-4 lett a vége).
- Nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyot mentünk. Nem biztos, hogy minden helyen a legjobb volt a játékunk, de az első két meccset behúztuk, és az utolsóra is úgy mentünk ki, hogy megnyerjük azt a mérkőzést. A belgák minőségi fölényben voltak, ők birtokolták a labdát, mi kicsit hátrébb szorultunk, de sikerült egy kontrából gólt lőni. Kaptunk gólokat, de a csapat így is egyben maradt, küzdöttünk egymásért, ezt mutatja az is, hogy a végén tudtunk még egy gólt lőni.

Kata Mihály szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott az első két találkozón, hiszen mindkét győztes mérkőzésén végig pályán volt. Ő is az elitkör után elvégzendő munka fontosságára hívta fel a figyelmet.
- A belgák elleni meccs után nem lehetek teljesen elégedett. Az első két mérkőzésen fegyelmezetten játszottunk és sikerült nyernünk, az utolsón a balszerencse is közrejátszott. Fel kell készülnünk az Európa-bajnokságra, mert ott hasonló ellenfelekkel is találkozhatunk, mint ez a belga csapat volt, amelyik jól láthatóan komoly szintet képviselt. Mindenkinek úgy kell hajtania az edzéseken, és a bajnokságban, hogy bírjuk ezt a tempót a későbbiekben is.

Fotók: Patkovics Bence

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!